De schade door vuurwerk in Westvoorne is dit jaar zeer beperkt gebleven. Het vuurwerkverbod heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Slechts een enkel verkeersbord is gesneuveld. De materiële schade door vuurwerk bedraagt € 1.430. Dat is exclusief de kosten die vooraf zijn gemaakt aan preventieve maatregelen. Het schadebedrag ligt veel lager dan bij de vorige jaarwisseling. Toen bedroeg de schade meer dan € 5.000.

Maatregelen

Om eventuele overlast en schade door vuurwerk te voorkomen, heeft de gemeente voorafgaand aan de jaarwisseling wel verschillende maatregelen genomen. Zo zijn bijvoorbeeld afvalbakken en dispensers met hondenpoepzakjes preventief verwijderd of afgesloten. En binnen de gemeente hebben boa’s actief de buurt in de gaten gehouden. Naast de inzet van boa’s is voor preventie binnen de dorpskernen particuliere beveiliging ingehuurd.

Inzet hulpdiensten

Tijdens de jaarwisseling is de brandweer één keer uitgerukt voor een kleine buitenbrand. De politie hoefde niet in actie te komen. De boa’s en de beveiligingsmedewerkers spreken ook van een rustige jaarwisseling. Zij hebben een aantal beginnende brandjes geblust en hebben gereageerd op vuurwerkoverlast.

Toekomst

Burgemeester Peter de Jong is blij dat de jaarwisseling rustig is verlopen in Westvoorne: “Door het landelijke vuurwerkverbod is de schade in Westvoorne zeer beperkt gebleven. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Maar waar we het natuurlijk vooral voor hebben gedaan, is het ontzien van zorgmedewerkers in de ziekenhuizen. Dat is in ieder geval in Westvoorne gelukt!”