Met ingang van 2019 verzorgt SVHW het heffen en innen van de gemeentelijke belastingen voor de gemeente Westvoorne. Voor al uw vragen over de gemeentelijke belastingen kunt u voortaan bij SVHW terecht.

Op www.svhw.nl (externe link) vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Ook kunt u via het digitale loket ‘Mijn SVHW’ uw gegevens inzien en wijzigen, documenten downloaden of bezwaar maken.

SVHW is maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar via (0186) 577 222 of (0800) 020 08 73.

Hoe komt uw WOZ-waarde tot stand?

In februari ontvangt u het aanslagbiljet lokale belastingen. SVHW heft en int deze lokale belastingen namens de gemeente. Op het aanslagbiljet vindt u ook de beschikking van de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. SVHW stelt namelijk voor de gemeente ook de hoogte van de WOZ-waarde vast.
Jaarlijks analyseert en vergelijkt SVHW de marktgegevens van verkochte woningen. Deze gegevens komen terecht in een geautomatiseerd taxatiemodel, dat de WOZ-waarde bepaalt. De taxateurs van SVHW controleren deze waarde en stellen deze definitief vast. Op uw taxatieverslag, dat u kunt inzien via Mijn SVHW op www.svhw.nl(externe link), staan de verkochte woningen die bij de vergelijking gebruikt zijn. 

SVHW mag alleen de WOZ-beschikking versturen, wanneer de uitvoering op orde is. Daarom houdt de Waarderingskamer als onafhankelijke overheidsorganisatie toezicht op de uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). De Waarderingskamer beoordeelde de uitvoering van SVHW met ‘goed’.

Twijfelt u aan de juistheid van de WOZ-waarde? 

Maak dan een afspraak met één van de taxateurs van SVHW via Mijn SVHW op www.svhw.nl(externe link). Als blijkt dat de WOZ-waarde onjuist is vastgesteld, past SVHW deze graag voor u aan. SVHW wil net als u dat de WOZ-waarde klopt.

Wilt u meer weten over de WOZ-waarde? Kijk op www.svhw.nl/woz(externe link).