Sport voor ouderen


MBvO betekent Meer Bewegen voor Ouderen
 

Een les MBvO gym begint altijd met een “warming up” (inleiding/opwarmen) op muziek. Dat kan (bij mobiele groepen) door lopen of oefeningen in de zaal. Of (bij minder mobiele groepen) op of achter de stoel. Daarna wordt de les vervolgd met oefeningen die gericht zijn op het verbeteren en onderhouden van kracht, coördinatie en souplesse. Door te werken met diverse materialen zoals hoepels, stokken, pittenzakjes, dynabands en ballen zijn de lessen zeer afwisselend. Aan het einde van de les wordt er een spel als afsluiting gegeven. Elke les is weer anders, maar bewegen is de hoofdzaak en plezier natuurlijk ook. Aan het eind van de les wordt er gezellig afgesloten met een kopje koffie of thee. Op het ogenblik is de groep niet zo groot en de deelnemers willen graat dat er nieuwe leden bijkomen. Dus als u denkt “dat is wat voor mij”, kom dan gewoon een keer kijken. Tel: 06-44 276 010

Tijden:
Meander (Oostvoorne) : Maandagmorgen van 09.15 – 10.00 uur
Merel (Rockanje): Woensdagmorgen van 10.45 – 11.30 uur


 

Westvoorne Sportief
 

Westvoorne Sportief is een sportinstantie waarbij diverse groepssporten beoefend kunnen worden. Het doel van Westvoorne Sportief is om mensen van alle leeftijden op een leuke en gezellige manier meer in beweging te krijgen; zodat sporten een uitje wordt waar je iedere week naar uitkijkt. De hele week kan er mee worden gedaan met lessen als Yoga, Buik Billen Benen training, Zumba, Streetdance en Kick-it, gegeven door gecertificeerde instructeurs. De lessen zijn van maandag t/m vrijdag voor alle leeftijden; ook voor 55 jaar en ouder. Je kunt je tempo in alle lessen heel goed zelf bepalen. Dus toegankelijk voor iedereen. De lessen worden gegeven in de Merel in Rockanje en in de Meander in Oostvoorne.

Alle info en het rooster staat op de Facebookpagina 
Contactpersoon is Gerda Groenenberg, tel.06-55 565 387
info@westvoornesportief.nl

 

Tennisvereniging Oostvoorne
 

Tennissen is een van de meest populaire sporten van Westvoorne. Het geheim van deze sport is dat je nooit te oud bent om er mee te beginnen. Ben je op zoek naar een leuke manier om te bewegen op latere leeftijd, denk er dan eens aan om te beginnen met tennis bij TVO Oostvoorne. Wij vertellen je graag waarom. 
Als je wilt beginnen met tennissen dan is het heel leuk om dit samen met 1 of meerdere maatjes te gaan doen. Samen starten op ongeveer hetzelfde niveau zorgt voor veel gezelligheid en sportiviteit. Is tennis een nieuwe sport voor je of je wilt weer opnieuw gaan tennissen dan kun je beste contact opnemen met Angelique Teichmann tel: 06-28 644 218, e-mail: bestuurtvo@hotmail.com of Truus Hemstra tel: 06 51 509 964, e-mail: secretaris@tvoostvoorne.nl
Vraag naar de mogelijkheden.

Proeflidmaatschap
Proeflidmaatschap in combinatie met les mogelijkheid: 2 maanden gratis lidmaatschap in combinatie met prive, duo of groepslessen afhankelijk van je keuze met hoeveel personen je dit in deze genoemde periode wilt uitproberen. Lesgeld voor 2019 bedraagt €46,00 per uur. Dit bedrag wordt gedeeld door het aantal personen per les met een maximum van 8 personen. Half uur lessen zijn ook mogelijk.

Vrij spelen
Voor leden is er de mogelijkheid iedere dag vrij te spelen en deel te nemen aan onderstaand genoemde toss of club activiteiten.

Toss ochtend
Elke maandagmorgen van 10.00 – 11.15 uur tennissen wij (voornamelijk heren) met een groep 55 plussers, waarbij de teams worden gevormd door het trekken van rackets. Alles door elkaar dus, sterk en minder sterk, maakt niet uit. Wij accepteren elkaar zoals we zijn. De oudsten in deze groep zijn 80+.

Clubavond
Onze tennisleraar, Remco van Reek, organiseert op donderdagavond van maart tot juni en van september tot november de clubavonden tussen 20:00 en 22:00 uur.  Op deze avonden kunnen alle huidige en toekomstige leden deelnemen aan de georganiseerde wedstrijdjes en tactische ondersteuning. Deze avond is bijzonder geschikt voor herintreders. Indien gewenst zijn er rackets aanwezig.

Daarnaast vormen overige 55+ leden (heren & dames)  eigen groepjes waarmee ze elke week overdag de baan op gaan.

Tevens kunnen er privélessen gevolgd worden op een nader overeen te komen tijdstip.
Alles vindt plaats bij Tennisvereniging Oostvoorne, Pyroladreef 1 te Oostvoorne.

Info: www.tennisconnect.nl , bel Remco tel: 06 – 22616535 of e-mail: remco@tennisconnect.nl.
Op www.tvoostvoorne.nl is alle informatie over TV Oostvoorne te vinden.
 

Gymnastiekvereniging ODI 
 

Activiteit: Senior+ gym
Locatie: de Odiaan, Kade 1, 3234 KD, Tinte
Dag: dinsdag
Tijdstip: 18:30 – 19:30
Contactpersoon: Heleen Poli
Het aanbod van ODI Tinte zal uitbreiden wanneer de nieuwe zaal voltooid is.
www.odi-tinte.nl


 

Tennisvereniging Westvoorne
 

Tennis is een sport die je lang kan doen. Er zijn daarom ook nauwelijks specifieke activiteiten voor deze doelgroep. Alle activiteiten voor senioren zijn ook voor de > 55 +er. Specifieke activiteiten die vanuit de overkoepelende Bond, de KNLTB voor deze leeftijdsgroep worden aangeboden zijn de voorjaars en najaarscompetitie die in april/mei en september/oktober op de donderdag ( overdag ) wordt aangeboden voor leden. Op www.tcwestvoorne.nl is verdere informatie te vinden.

 

Koersbalclub Oostvoorne
 

Koersballen voor dames en heren. Echt een sport voor ouderen die nog goed ter been zijn.
Locatie: In de recreatiezalen van De Merel.
Dag: Iedere dinsdagmiddag het gehele jaar door behoudens 2 weken rond de Kerst en Oud & Nieuw.
Tevens is een klein groepje( 6 personen en uiteraard echte liefhebbers) in de wintermaanden op de  donderdagmiddag om de 14 dagen ook present in de kleinste zaal van De Merel.
Tijdstip: Speeltijd van 13.30 uur tot 16.30 uur
Contactpersoon: Albert Kinds (Voorzitter/Secr.)
Tel: (0181) 616290
E-mail: albertenriakinds@kpnmail.nl
 

Gymnastiekvereniging RTC

 

Dames conditietraining voor de leeftijd van 55 jaar en ouder. Wij beginnen altijd met een warming-up. Deze warming-up kan bestaan uit loopvormen, steps of aerobics. Dit doen wij om alle spieren op te warmen en de hartslag te verhogen. Verder doen wij veel met circuittraining waarbij alle spiergroepen aan de orde komen. Deze lessen worden afgewisseld door klassikale grondoefeningen. Er wordt tijdens het sporten rekening gehouden met mensen met een aandoening c.q. beperking. Het lesaanbod wordt hierop aangepast. Als afsluiting van de lessen wordt er gebruik gemaakt van cooling down. Hieronder vallen ook diverse mogelijkheden.
Te denken valt aan: ontspanningsoefeningen, badmintonnen, laagdrempelig spel waarbij iedereen kan meedoen.

Locatie: De Merel te Rockanje (sportzaal)
Dag: Vrijdagochtend
Tijdstip: 09.00 – 10.00 uur
Contactpersoon: Jacqueline Havelaar (sportdocente)
Tel: 06-30 675 413
www.rtc-gym.nl

GALM 50+ (dames en heren gemengd)

GALM zet ouderen in beweging. (Volgens het Groninger Actief Leven Model) Het is een veelzijdig en gevarieerd beweegprogramma met veel sport en spel. Het is bedoeld om ouderen te activeren om meer te gaan bewegen en richt zich specifiek op senioren. Voorbeelden van bewegingsactiviteiten na de warming-up zijn: gymnastiek, slagbal, aangepast volleybal, hockeyvormen en badminton. De lessen worden verzorgd door speciaal opgeleid kader. Naast het krijgen van beweging is gezelligheid natuurlijk ook heel belangrijk. Deelname aan GALM leidt tot een aantoonbare toename van lichamelijke activiteit, verbetering van de fysieke fitheid en toename van de sociale contacten.

Locatie: De Merel te Rockanje (sportzaal)
Dag: Dinsdagmiddag en dinsdagavond
Tijdstip: 15.30 – 16.30 uur en 19.00 – 20.00 uur
Contactpersoon: Karin Mulder (secretariaat)
Tel: 0181-404019  /  e-mail: secretaris@rtc-gym.nl
www.rtc-gym.nl 


 

Voetbalvereniging OVV
 

  • Junioren, Senioren voetbal prestatief en recreatief
  • Seniorenvoetbal 35+  7 x 7

Locatie: Sportcomplex Zwartelaan, Oostvoorne
Dag:
vrijdag senioren voetbal 35+ 7 x 7
zaterdag Junioren, Senioren voetbal prestatief en recreatief

Tijdstip:
Vrijdag 20.00 - 22.00
Zaterdags afhankelijk van de speeltijden over de gehele dag
Contactpersoon: secretaris
info@ovv-oostvoorne.nl / secretaris@ovv-oostvoorne.nl
www.ovv-oostvoorne.nl

 

Zwembad de Meander
 

Bij zwembad de Meander in Oostvoorne worden verschillende programma’s aangeboden voor senioren.

  • Senioren aqua-gym 55+
  • Therapeutisch zwemmen
  • Vrijzwemmen senioren 55+

Verder wordt er een breed spectrum aan andere soorten zwemlessen aangeboden waarvan veel geschikt voor jong en oud.
Kijk hier voor het  gehele aanbod en het lesrooster

Locatie: Vlinderslag 3, Oostvoorne
Tel: 0181-487455
Email: accommodaties@westvoorne.nl


 

Sportstichting Je Eigen Pad
 

Balans Training (cursus)

Deze training heeft als doel val incidenten te verminderen en het liefst helemaal te voorkomen. Inclusief veilig leren vallen. In de 6-weekse cursus wordt gewerkt aan verbetering van:

  • Balans/evenwicht
  • Coördinatie
  • Spierkracht
  • Reactievermogen
  • Veilig leren vallen (achterwaarts, voorwaarts en zijwaarts vallen)

Balans Training

In een vaste groep is het mogelijk om iedere week aan de slag te gaan met het beoefenen en verbeteren van de eigen balans in de breedste zin van het woord. Vergroten spierkracht en coördinatie, reactievermogen, werken aan balans en evenwicht, loopscholing, etc.
Deze lessen zijn ook geschikt voor mensen die doorverwezen worden door fysiotherapeuten.

In de val scholing (zoals boven omschreven)  werken we aan manieren om bij een val zo min mogelijk of liever helemaal geen blessures op te lopen. Tijdens de wekelijkse lessen komen deze oefeningen te vervallen. Als er een cursus vals choling wordt verzorgd zijn we met 2 instructeurs aanwezig maar word de groep opgesplitst, zodat eenieder kan werken aan zijn/haar eigen deel.

Blijf fit  (sportles voor 60 plussers)

Blijf Fit lessen zijn sport en spellessen voor dames en heren in de leeftijd van 60 jaar en ouder.

Er wordt les gegeven door Astrid Severens die het sporten aanpast aan de doelgroep en indien nodig wordt er gewerkt met aangepaste materialen. Om het spelplezier te vergroten passen we soms de spelregels iets aan. Voor ieder is er een mogelijkheid om te sporten. Kleine lichamelijke ongemakken hoeven geen belemmering te zijn om aan deze lessen deel te nemen.

Heeft u zin om met andere leeftijdgenoten te sporten of komt u voor de sociale contacten met sporten erbij, dan bent u van harte welkom op een van onze lessen.

Sportieve Geheugentraining

Sportieve geheugentraining (oftewel Cognitieve Fitness) is een groepsles waarbij bewegen en oefeningen om uw hersenen actief te houden met elkaar afgewisseld worden.

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de conditie van de hersenen. Als we dat combineren met opdrachten voor ons brein verminderen we het risico op geheugen- en concentratieproblemen.

We doen oefeningen m.b.t. geheugen, logisch denken, reactievermogen, concentratie, ruimtelijk inzicht en concentratie. Voor het oefenen van het reactievermogen wordt regelmatig gebruik gemaakt van de “Fitlight Trainer”.

Astrid Severens is GGZ gecertificeerd cognitieve fitness trainer en CIOS-sportdocente.
 

Judo voor senioren

Veel mensen hebben de judosport beoefend, het spelletje is nog steeds leuk maar het telkens vallen levert op een gegeven moment toch wat problemen op. Wij verzorgen speciale judolessen voor senioren die op een ontspannen manier verantwoord met de judosport bezig willen blijven.  Het technisch goed judoën is belangrijk tijdens de lessen, er wordt geoefend aan de verschillende kata’s en ook een randori wordt gedaan. Ieder echter op eigen niveau en rekening houdend met eventuele lichamelijke ongemakken.

Omdat wij op diverse locaties en tijden deze lessen verzorgen vragen wij u om met ons contact op te nemen zodat we samen kunnen kijken welke locatie en tijd voor u het meest geschikt is.

Heeft u interesse in een van bovenstaande sporten dan nodigen wij u uit om een keer vrijblijvend mee te komen doen bij de sport van uw keuze. Wij verwelkomen u graag.

Voor meer informatie en aanmelden:
Tel: 06-11 025 353
E-mail: astrid@jeeigenpad.nl

U bevindt zich op: Home > Sport voor ouderen