Westvoorne hijst wederom Blauwe Vlag

Dit item is verlopen op 03-06-2018.

De Eerste en Tweede Slag Rockanje en jachthaven Geijsman Watersport ontvangen wederom de Blauwe Vlag. 

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wereldwijd wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De Eerste en Tweede Slag ontvangen de vlag voor de 14e keer op rij en Jachthaven Geijsman Watersport  voor de 6e keer. De internationale jury voor de Blauwe Vlag heeft vandaag 185 Blauwe Vlaggen toegekend aan 62 stranden en 123 jachthavens in Nederland. De officiële uitreiking vond plaats in Jachthaven Uitgeest.

Veilige en schone stranden en jachthavens

In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria, zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. “We zijn erg trots op de Blauwe Vlaggen. Het is voor ons een belangrijk eco-label en een erkenning voor de inspanningen die wij als kustgemeente hebben geleverd. Ik nodig ook iedereen uit om onbezorgd van ons strand en de jachthaven aan het Brielse Meer te genieten”, aldus wethouder Roza-de Pijper.

Herkenningssymbool voor toerist en recreant

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede en schone stranden en veilige en schone jachthavens. De toekenning van de Blauwe Vlaggen is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale  natuur- en milieuorganisatie. 


 

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier containers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Persberichten