Badstrand Rockanje niet genomineerd voor Blauwe Vlag

Op het Badstrand Rockanje zal dit jaar geen Blauwe Vlag te zien zijn. Jaarlijks wordt het badstrand gekeurd op tweeëndertig criteria, waaronder de zwemwaterkwaliteit, de mate waarin het strand schoon is, of er voldoende afvalbakken zijn, de aanwezigheid van reddingsmaterialen enzovoort. Het Badstrand Rockanje is op alle criteria positief beoordeeld behalve de zwemwaterkwaliteit. Deze kreeg de waardering ‘goed’. Om een Blauwe Vlag te krijgen, had de waardering ‘uitstekend’ moeten zijn. Wel is de Quality Coast Platinum Award toegekend voor duurzaam toerisme in de gemeente.

Wethouder De Graad van de gemeente Westvoorne: “We vinden het bijzonder jammer dat we niet worden voorgedragen voor de Blauwe Vlag 2020. Het zou voor ons de 21e keer zijn dat we de vlag konden hijsen. We hechten veel waarde aan de keuring van de Blauwe Vlag organisatie. Het is belangrijk dat ons zwemwater goed in de gaten wordt gehouden. We blijven ons ondertussen inzetten voor een schoon, heel en veilig strand.”

Zwemwaterkwaliteit

Het ontbreken van de Blauwe Vlag in 2020 betekent niet dat het zwemwater bij het Badstrand niet veilig is om in te zwemmen. National Operator Erik van Dijk van Blauwe Vlag Nederland: “Badstrand Rockanje heeft de zwemwater classificatie ‘goed’. Voor een Blauwe Vlag is de classificatie ‘uitstekend’ vereist. De waterkwaliteit is dus zeker goed genoeg om in te zwemmen. De kwaliteit van het water wordt bovendien zorgvuldig in de gaten gehouden door Rijkswaterstaat, zij testen het zwemwater minimaal één keer per maand.”

Onderzoek

Er zijn meer gemeenten waar de waterkwaliteit onder druk staat. Om gezamenlijk tot oplossingen te komen en ervaringen te delen zal de gemeente Westvoorne deelnemen in een werkgroep waarin verschillende gemeenten, Rijkswaterstaat en KIMO (de milieu- en veiligheidsorganisatie voor kustgeoriënteerde gemeenten), zoeken naar oplossingen voor de waterkwaliteit die onder druk staat.

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

https://storing.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Persberichten