Beveiliging detailhandel

De sector detailhandel heeft veelvuldig te maken met diefstal of overvallen. Dit varieert van kruimeldiefstal tot gewapende overvallen. Geschat wordt dat de schade door overvallen voor de gehele sector rond de 1 miljard euro ligt. Per winkel komt dit neer op een omzetverlies van 1,5%. Deze cijfers geven duidelijk weer wat het belang is van een goede beveiliging voor winkeliers. Het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft verschillende middelen ontwikkeld om ondernemers hierbij te helpen.

Voorkom een overval

Het HBD heeft enkele tips op een rijtje gezet die u als ondernemer kunt opvolgen om een overval te voorkomen. Daarnaast staan er tips hoe u het beste kunt handelen wanneer u te maken krijgt met een overval of diefstal. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op: www.hbd.nl/winkelcriminaliteit

Keurmerk Veilig Ondernemen

Wilt u de veiligheid in uw winkelgebied vergroten? Alleen actie ondernemen is vaak moeilijk en kostbaar. Het uitgangspunt van Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is daarom ook samenwerken. U brengt samen met collega-ondernemers, gemeente, politie en brandweer de problemen in kaart en maakt gezamenlijke afspraken over de aanpak. Voor meer informatie over KVO en welke ondersteuning het HBD hierbij kan leveren kunt u kijken op: www.hbd.nl/kvo.


Na een overval

Mocht u het slachtoffer worden van een overval dan kunt u terecht bij de slachtofferhulp detailhandel via telefoonnummer 0800-0801. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.hbd.nl/slachtofferhulpdetailhandel.

Ook zijn er mogelijkheden om de winkeldief aansprakelijk te stellen voor de kosten die u maakt voor het doen van aangifte. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op www.afrekenenmetwinkeldieven.nl.

Ondernemer
U bevindt zich op: Home > Ondernemer > Beveiliging detailhandel