Succesbijeenkomst 'Samen Doen'

bijeenkomst 'Samen Doen'

Op woensdag 23 maart opende wethouder Van der Meij in Badhotel Rockanje de tweede bijeenkomst 'Samen Doen'. Hij was overweldigd door de hoge opkomst. Acht initiatiefnemers presenteerden hun idee├źn en behaalde successen in de afgelopen twee maanden aan de ruim 60 aanwezigen.

 Mooie voorbeelden zijn Ruiterpaden, Sneller internet en Duurzame energie. Tijdens de 'markt' wisselden de aanwezige initiatiefnemers, inwoners, ondernemers, ambtenaren, raads- en collegeleden ideeën uit om hun idee tot een succes te maken, wat de gemeente gaat doen met de initiatieven en de leerpunten die 'Samen Doen' heeft opgeleverd.

In Westvoorne willen we iedereen zo veel mogelijk betrekken en ook zelf met initiatieven laten komen. Input van inwoners en ondernemers is daarbij ontzettend belangrijk en daarom is de gemeente Westvoorne gestart met het participatietraject 'Samen Doen'. Samen met inwoners en ondernemers wil de gemeente Westvoorne ontdekken hoe zij deze samenwerking zo optimaal mogelijk vorm kan geven. De inspiratieavond op 21 januari in Havana Beachclub was hiervoor de aftrap. Een wervelende avond met goede participatievoorbeelden. Hoe doen andere gemeenten het? Hoe gaat we 'Samen Doen' in Westvoorne aanpakken? Iedereen kon ideeën aandragen die hij of zij wilde gaan oppakken. Hierbij gaat het niet om 'u roept, wij draaien' maar 'wie het weet, mag het zeggen' en 'wie het wil, gaat het doen!'. We waren verrast door het grote aantal ideeën, waar inwoners de afgelopen twee maanden zelf mee aan de slag gingen.

Bedankt voor uw inzet

We willen inwoners, ondernemers, raads- en collegeleden en ambtenaren die bij de avonden van 'Samen Doen' aanwezig waren bedanken voor hun aanwezigheid en inzet om het ook echt samen, dus met elkaar te gaan doen. Benieuwd naar de verschillende initiatieven en een impressie van de avonden? Klik hier.

Hoe gaan we nu verder?

De initiatiefnemers worden in april door de gemeente Westvoorne uitgenodigd om hun plannen toe te lichten. Daarbij wordt gevraagd wat zij zelf hebben gedaan om tot een eerste succes te komen en wat zij nog nodig hebben. In het tweede kwartaal van dit jaar wil de gemeente de initiatiefnemers laten weten op welke manier de gemeente de verschillende ideeën wel/niet kan ondersteunen. De leerpunten van het traject 'Samen Doen' worden verzameld en vormen de basis voor de doorontwikkeling van het participatiebeleid van Westvoorne.

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Nieuws