Op stap met de Mantelzorgpas Voorne

Even een bos bloemen afrekenen of met korting een uurtje zwemmen in het zwembad: het kan met de Mantelzorgpas Voorne. Deze pas is speciaal voor mantelzorgers in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. Met de pas krijgen zij korting bij verschillende lokale- en landelijke winkels en maatschappelijke organisaties. 


Hoe werkt de pas? 

Elk jaar zet de gemeente een vast bedrag op de pas. Dit is de zogenaamde mantelzorgwaardering. Daarnaast kunt u zelf de pas opwaarderen. Wilt u dit niet? Dan kunt u de pas gebruiken als kortingspas. Bij de deelnemende partijen, die te herkennen zijn aan een sticker op het raam of bij de kassa, krijgt u dan bepaalde kortingen op producten of diensten. 

Voor de rest werkt de Mantelzorgpas vergelijkbaar met een gewone betaalpas. U kunt met de pas via de betaalautomaat bij de winkelier direct afrekenen. Het saldo op de pas wordt na betaling automatisch bijgewerkt. Via iDeal kunt u het tegoed zelf opwaarderen. Dit kan door in te loggen op ‘Mijn Mantelzorgpas’ op de website www.mantelzorgvoorne.nl. Via deze website kunt u de pas ook aanvragen. U moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet degene voor wie u zorgt, in de gemeente Brielle, Hellevoetsluis of Westvoorne wonen. En de zorg moet in ieder geval een periode van drie maanden beslaan van ten minste acht uur per week. Ook moeten u en de zorgontvanger toestemming geven voor het registreren van contactgegevens.

Meer informatie over de mantelzorgpas is te vinden op de website www.mantelzorgvoorne.nl. Alle deelnemende partijen zijn te herkennen aan een sticker op het raam of bij de kassa. Hier vindt u ook een overzicht van waar u de pas kunt gebruiken.
 

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Nieuws