Help mee ‘boevenvangen’ met Burgernet

Iedereen die woont, werkt of recreëert in Westvoorne kan vanaf nu vanuit huis, op straat of vanaf de werkplek de ogen en oren van de politie zijn. Een bericht op uw mobiel informeert u, u belt met 0800-0011 als u iets weet en de politie kan vervolgens actie ondernemen.

Iedereen die woont, werkt of recreëert in Westvoorne kan vanaf nu vanuit huis, op straat of vanaf de werkplek de ogen en oren van de politie zijn. Een bericht op uw mobiel informeert u, u belt met 0800-0011 als u iets weet en de politie kan vervolgens actie ondernemen.

Met Burgernet hebben de politie en gemeente samen met u een netwerk om verdachten, voertuigen of vermiste personen gericht en snel op te sporen. Het Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Bijvoorbeeld in het geval van diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, tasjesroof, geweld of vermiste personen. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. In gemiddeld één op de tien Burgernet acties wordt degene die gezocht wordt, daadwerkelijk gevonden dankzij een Burgernetdeelnemer. Door deze successen voeren steeds meer gemeenten Burgernet in. Het soortgelijke initiatief SMS Alert gaat bij deze landelijke uitrol op in Burgernet. Samen werken we aan veiligheid!

Hoe meld ik me aan voor Burgernet?
Op www.burgernet.nl meldt u zich aan. U kunt hierbij aangeven of u de oproepen van Burgernet bij voorkeur via spraak- en/ of sms-bericht wilt ontvangen. Aanmelden kan alleen indien u nummerherkenning heeft op uw mobiele of vaste telefoon. Ook kunt u hier, nadat u als deelnemer bent aangemeld, inloggen en uw persoonlijke gegevens aanpassen. Zoals het aangeven dat u op bepaalde tijden niet beschikbaar bent voor acties, omdat u bijvoorbeeld op vakantie bent of ’s nachts niet gebeld wilt worden.

Meer weten?
Op www.burgernet.nl vindt u het laatste nieuws, een overzicht van de Burgernetacties & de resultaten en veelgestelde vragen & antwoorden.

Burgernet in 6 stappen

  1. De meldkamer van de politie ontvangt een melding. De politie wordt op de melding afgestuurd.
  2. Bij een duidelijk signalement schakelt de meldkamer van de politie tegelijkertijd Burgernet in.
  3. U ontvangt een sms of een ingesproken bericht op uw (mobiele) telefoon.
  4. U kijkt of u de omschreven persoon of het voertuig ziet. Als u iets ziet, belt u via het directe nummer van Burgernet (0800-0011) naar de meldkamer van de politie.
  5. Aan de hand van de door u of andere Burgernetdeelnemers gemelde informatie kan de politie gericht en snel in actie komen.
  6. Na afloop van de Burgernetactie ontvangt u een bericht dat de actie voorbij is en wat het resultaat is.
Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Veiligheid > Burgernet