Burgerinitiatief “Verenigingsgebouw Tintestein” valt in de prijzen

Dit item is verlopen op 12-02-2018.

Op 28 september werd door de Zuid-Hollandse Vereniging voor Kleine Kernen de Dorpskrachtprijs uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor geslaagde en inspirerende projecten in de leefgemeenschappen van kleine kernen in Zuid-Holland.  Burgerinitiatief ‘Verenigingsgebouw Tintestein” behaalde de tweede plaats.

De aangemelde projecten werden beoordeeld op een aantal punten. Zo werd gekeken of de opzet waardevol voor andere leden of belangenorganisaties is, of het project iets toevoegt aan de leefbaarheid en of het inspirerend werkt voor bewoners. Ook werd gekeken hoe innovatief het project is, of er een projectaanpak is gevolgd en natuurlijk welke resultaten zijn behaald. Andere beoordeelpunten waren: of het in samenwerking met andere betrokkenen is uitgevoerd, in hoeverre de dorpsbewoners betrokken zijn en of het resultaat de dorpsbewoners onderling verbindt.

Stichting Ons Tintestein en gemeente Westvoorne werken samen om in Tinte een verenigingsgebouw met sportzaal op te zetten. Dit initiatief om te komen tot een eigentijds centrum voor sociale, culturele en sportieve activiteiten in Tinte ontving de tweede prijs. Paméla Blok (wethouder Westvoorne), Sonja Timmermans (bestuurslid van Ons Tintestein) en Jaap Roskam (projectleider) mochten de prijs van 300 euro in ontvangst nemen.

De eerste plaats ging naar Dorpskamer Giessenburg (buurthuis met bibliotheek). De derde plaats was voor 600 jaar Dirksland (kunstroute en activiteiten t.b.v. 600-jarig bestaan). 

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Projecten > Tintestein