Milieuvriendelijke onkruidbestrijding op verharde wegen en paden

Dit item is verlopen op 31-10-2016.


De gemeente start weer met het verwijderen van onkruid op wegen, fiets- en voetpaden. 

Voor het eerst gebeurt dit volledig op alternatieve wijze met heet water. Dat betekent dat er geen gebruik gemaakt wordt van chemische middelen, zoals Roundup. 

De wagen met heet water maakt eerst een ronde over de wegen en verharde paden in Rockanje. Daarna zijn Oostvoorne en Tinte aan de beurt. Tijdens deze rondes worden ook de graskanten machinaal gesneden. Nieuw dit jaar is, dat het hete water dat nodig is voor de onkruidbestrijding, verwarmd wordt op de gemeentewerf. In een mobiele waterverwarmingsunit op de werf kan in één nacht 80.000 liter water worden opgewarmd. De energie die hiervoor nodig is komt van houten pallets, waardoor CO2 neutraal wordt gestookt. 

Voorheen werd het water verwarmd in Rotterdam en per 20.000 liter in een geïsoleerde tankwagen naar Westvoorne gebracht. Door het water ter plaatse te verwarmen neemt het aantal voertuigbewegingen flink af en de snelheid waarmee gewerkt kan worden toe.


 

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Nieuws