Overige bezienswaardigheden

De Burcht van Oostvoorne

Burcht van oostvoorne foto oostvoorne.org

Burcht van Oostvoorne

De Burcht bij Oostvoorne werd gebouwd in opdracht van de Heren van Voorne. Aangezien het eerste deel - de Donjon- vermoedelijk gebouwd werd in de 2e helft van de 12e eeuw, zouden hier Floris (1156-1174) of Dirk (1175-1189) de opdrachtgevers geweest kunnen zijn. De bouw had zeer waarschijnlijk voornamelijk een strategische reden, namelijk het optrekken van een versterking tegen eventuele vijanden, die van de Maasmonding af, zouden trachten binnen te vallen. Door op een duinhoogte te bouwen kon men zich beter verdedigen tegen aanvallers en bovendien had men van hier ook een uitstekend uitzicht over de Maasmond en het omliggende land.

De ruïne van Jacobaburcht is gratis te bezichtigen. Vanaf nu zijn de sleutels die toegang geven tot de Jacoba van Beierenburcht op te halen bij de Oude Gemeentehuis in Oostvoorne, Hoflaan 6. De sleutels zijn in beheer gegeven aan de stichting Het Oude Gemeentehuis dat bezig is met een burgerinitiatief voor een nieuwe invulling van het pand.

website

Museum ‘In den Halve Maen’

Museum in den halve maen foto website indenhalvemaen

Museum in den halve maen

In den Halve Maen is het kleinste museum op Voorne-Putten. Er is veel te zien op het gebied van oude kruidenierswaren, blik en tabaksartikelen. Ook is er een verzameling hoeden te zien. Daarnaast is er een gezellig winkeltje met Oudhollands snoep.

Openingstijden
1 april tot en met 31 oktober
Elke zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur
Elke dinsdag van 13.30 uur tot 17.00 uur
De toegang is een bijdrage voor het behoud van ons museum

Adres
Lodderlandse 56a Tinte
Postadres 3235 KK Rockanje
Tel: 0181 – 41 22 18

website

Korenmolen Oostvoorne

De korenmolen van Oostvoorne is gebouwd in 1821 en is na een stilstand van 60 jaar en een langdurige restauratie weer draai- en maalvaardig. Op de reguliere draaidagen is de molen geopend voor publiek en krijgt u een gratis rondleiding. Bij voldoende wind is de molen ook regelmatig in bedrijf en geeft (gratis) maaldemonstraties. Iedere vrijwillige donatie - klein of groot -voor de instandhouding van dit historische werktuig wordt natuurlijk wel zeer gewaardeerd. De molen is de kleinste molen van Voorne Putten en van binnen zeer authentiek gebleven. Ook organiseert de molen regelmatig leuke activiteiten en evenementen (bijvoorbeeld pannenkoeken eten in de molen).

Adres
Korenmolen Oostvoorne
Molendijk 23
3233 LN Oostvoorne
E-mail: info@molenoostvoorne.nl
website:www.molenoostvoorne.nl
facebook: www.facebook.com/molenoostvoorne

Openingstijden
De reguliere openingstijden, extra draaidagen, evenementen en activiteiten vindt u op de website en facebooksite.
 


 

Wandelroutes

wandelaars bij tenellaplas

Een overzicht van alle wandelroutes in Westvoorne op website routeyou.com

Wandelroute Strypsepad

Klik hier

Global Top 100 Westvoorne is één van de vier kustgemeenten die verkozen is door Green Destinations top 100 tot beste duurzame natuurbestemming wereldwijd!

Bezoeker
U bevindt zich op: Home > Bezoeker > Info toerisme