Wilt u als ondernemer alcoholische drank schenken of verkopen? Dan moet u een alcohol vergunning aanvragen. U heeft deze vergunning ook nodig als u sterke drank in een slijterij verkoopt. Bent u een niet-commerciële organisatie? Dan vraagt u een niet-commerciële alcohol vergunning aan.
 
Wilt u een exploitatievergunning aanvragen? Meer informatie.

Hoe vraag ik een alcohol vergunning aan?

U maakt een afspraak met team Openbare Orde en Veiligheid. Tijdens de afspraak bespreekt u uw plannen met een medewerker van de gemeente. De medewerker zal u tijdens het gesprek uitleggen hoe de aanvraagprocedure werkt.
 
Vervolgens vult u alle benodigde aanvraagformulieren in en verzamelt u de bijbehorende documenten. Als het dossier compleet is, maakt u weer een afspraak om de aanvraag persoonlijk in te dienen.

De gemeente neemt alleen complete aanvragen in behandeling. De behandeling van de aanvraag duurt 6 tot 16 weken. Daarna laat de gemeente weten of u de vergunning krijgt.
 

  • De procedure voor een niet-commerciële alcohol vergunning is anders en duurt langer. 
  • Een alcohol vergunning is voor onbeperkte tijd. U hoeft de vergunning dus niet te verlengen. 

Veranderen van leidinggevende

Verandert u van leidinggevende of komt er een leidinggevende bij? Dan kunt u dit aangeven door het aanvraagformulier in te vullen.

Kosten

Voor het aanvragen van een alcohol vergunning betaalt u legeskosten. U ontvangt hiervoor een factuur nadat u uw aanvraag heeft ingediend.

Meer informatie alcohol vergunning

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar vergunningen@westvoorne.nl