Burgernet: werk mee aan de veiligheid in je eigen buurt

Met Burgernet kun je samen met de politie een misdrijf oplossen, een vermist kind terugvinden of meewerken aan de aanhouding van inbrekers en straatrovers. In heel Nederland hebben veel betrokken inwoners zich al aangemeld bij Burgernet. Zij maken daarmee hun eigen buurt veiliger.

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie en gemeenten om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet wordt voornamelijk door de politie ingezet bij urgente zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Deelnemers kunnen daarbij helpen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een overval of beroving, diefstal of inbraak, vermissing of doorrijden na aanrijding. Hoe werkt Burgernet?

De politiemeldkamer verzoekt de Burgernetdeelnemers via de Burgernetapp of met een sms-/ spraakbericht en twitter om bij hen in de buurt uit te kijken naar vermiste personen, inbrekers of overvallers met een duidelijk signalement. Als deelnemer onderneem je zelf geen actie, maar kan je reageren via de button in de App, het gratis Burgernetnummer 0800-0011 of 112. Burgernetmail is er om mogelijke getuigen per e-mail te benaderen na een misdrijf in je buurt (woninginbraak) of om informatie met betrekking tot de veiligheid te communiceren.

Als deelnemer ben je de ogen en oren in de wijk en werk je mee aan de veiligheid van jouw eigen buurt. Hoe meer mensen meedoen met Burgernet, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort.

Gemeente en leefbaarheid
De gemeente kan een informatieve e-mail sturen over wat er in de buurt speelt, bijvoorbeeld over wegafsluitingen of om te waarschuwen voor woninginbraken in een bepaalde wijk. Op die manier worden de Burgernetdeelnemers ge├»nformeerd over allerlei belangrijke zaken die de veiligheid en leefbaarheid in hun directe woonomgeving raakt.Download de gratis Burgernetapp en meld je aan of ga naar www.burgernet.nl

Inwoner