Overhandiging graffitikunstwerk door jonge mantelzorgers

Dit item is verlopen op 31-08-2017.

Woensdag 12 juli ontvingen wethouders Paméla Blok-van Werkhoven van gemeente Westvoorne en Wilbert Borgonjen van gemeente Brielle een graffitikunstwerk. Het kunstwerk is gemaakt door jonge mantelzorgers bij een activiteit van MEE Zuid-Hollandse Eilanden. De overhandiging vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Rockanje.

De gemeenten Brielle en Westvoorne vinden het belangrijk dat ook jonge mantelzorgers worden ondersteund en elkaar op een leuke manier kunnen ontmoeten. MEE Zuid-Hollandse Eilanden organiseert hiervoor verschillende activiteiten. Ook zorgen zij, als een mantelzorger daar behoefte aan heeft, voor een persoonlijk gesprek met een mantelzorgconsulent. 

Wethouder Borgonjen: "Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger. Het zorgen voor een familielid kan soms ook wat te veel worden. Daarom is het zo belangrijk dat jonge mantelzorgers worden ondersteund." Wethouder Blok-van Werkhoven: “Samen leuke dingen doen zorgt voor afleiding. Doe mee met de activiteiten van MEE Zuid-Hollandse Eilanden, praat over je situatie en deel je zorgen. Als jonge mantelzorger sta je er niet alleen voor.”

Jonge mantelzorgers 
Jonge mantelzorgers hebben thuis iemand voor wie ze zorgen of waar ze zich zorgen om maken. Diegene is bijvoorbeeld chronisch ziek, lichamelijk beperkt of heeft een psychiatrische beperking. Dat kan de vader of moeder zijn, maar ook een broer, zus of ander familielid. 

MEE Zuid-Hollandse Eilanden
MEE gelooft in een samenleving waar mensen meedoen. Benieuwd naar de activiteiten voor jonge mantelzorgers? Bel naar het servicebureau van MEE Zuid-Hollandse Eilanden, telefoonnummer (0181) 33 35 07 of stuur een e-mail naar servicebureau@meezhe.nl.  

Overhandiging graffitikunstwerk door jonge mantelzorgers
 

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Storing binnen bebouwde kom

City Tec: (088) 89 59 000.

Storing buiten bebouwde kom

Waterschap Hollandse Delta 0900 - 2005005 

Snel naar

Online melden grofvuil

Melden onderhoud huurwoning

Taxatieverslag online

Servicenummer Van Gansewinkel

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

U bevindt zich op: Home > Persberichten