Afgedankte elektrische apparaten

Dit item is verlopen op 31-08-2016.

Mooi resultaat. 

Voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten werkt gemeente Westvoorne samen met Wecycle. Daarmee is de gemeente er zeker van dat deze apparaten op een verantwoorde manier worden ingezameld en optimaal verwerkt. 

In 2015 is bijvoorbeeld 90.700 kilo via de gemeentelijke milieustraat ingezameld. 97% daarvan is voor recycling beschikbaar gekomen. Het merendeel (62%) bestaat uit metalen. Daarnaast zijn met name plastics (21%) en glas (15%) uitgesplitst voor materiaalhergebruik. 

Door optimale recycling van elektrische apparaten én de vernietiging van cfk’s uit koel- en vriesapparaten, wordt de uitstoot van CO2 vermeden. Dit draagt bij aan de terugdringing van het broeikaseffect. Daaraan heeft gemeente Westvoorne in 2015 een bijdrage geleverd van totaal 303.400 kilo CO2-equivalenten.

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Nieuws