Zonnepanelen

Bijdragen aan een duurzame toekomst én besparen op uw energierekening? Als huurder is het nu ook mogelijk om zonnepanelen op uw dak te laten leggen. 

Dankzij een besluit van de gemeenteraad is het voor het Woonbedrijf Westvoorne mogelijk om op geschikte daken gratis zonnepanelen te laten installeren. Zo maken we onze omgeving duurzamer en kunt u profiteren van een besparing op uw energierekening. 

Wie komt er in aanmerking?

De gemeente heeft onderzocht welke huurwoningen geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Uit het onderzoek is gebleken dat circa 400  huurwoningen in de gemeente geschikt zijn voor een zonnepanelensysteem. 

Hoe werkt de actie?

Indien uw dak geschikt is voor zonnepanelen heeft u van ons een brief ontvangen met informatie voor zonnepanelen op uw dak. Aanmelden was mogelijk t/m 22 maart. Mocht u zich nog niet hebben aangemeld maar toch interesse hebben, dan kunt u dit nog aangeven via dit online formulier (of per e-mail woonbedrijfwestvoorne@samenzonneenergie.nl), of telefoon 0800-72 63 665.

Begin april ontvangt u van ons per brief een persoonlijk aanbod voor zonnepanelen op uw woning. U kunt tot en met 9 mei 2017 beslissen of u gebruik wilt maken van de aanbieding. Hiervoor kunt u het antwoordformulier dat u krijgt bij het aanbod invullen, ondertekenen en terugsturen naar het Woonbedrijf in de bijgevoegde retourenveloppe. U gaat daarmee akkoord met de gebruikersvoorwaarden. 
 

De stappen zijn als volgt:

  1. Aanmelden:  U meldt zich vrijblijvend aan via de website www.westvoorne.nl/woonbedrijf (of per telefoon of e-mail).
  2. Vrijblijvend aanbod: Wij sturen u begin april per brief een aanbod op maat. Hierin staat hoeveel panelen zullen worden geplaatst. Ook leest u hierin de bijbehorende huurverhoging en de geschatte besparing per maand.
  3. U beslist: Vindt u het aanbod interessant? U heeft tot uiterlijk 9 mei om uw akkoord aan ons door te geven
  4. Installatie: Als u het aanbod accepteert, dan installeert een gecertificeerde installateur het zonnepanelensysteem. U bespaart dan direct op uw energierekening met uw eigen groene stroom. 

Informatieavond

Het Woonbedrijf organiseert samen met de gemeente Westvoorne en SamenZonneEnergie een informatieavond. Op de informatieavond kunt u uw vragen stellen aan het Woonbedrijf en de leverancier. Ook kunt u de producten komen bekijken. 

Nadat u uw persoonlijk aanbod heeft ontvangen, ontvangt  u per e-mail een uitnodiging om u voor de informatieavond aan te melden. 

Al veel tevreden huurders met zonnepanelen 

Dit is het tweede jaar dat het Woonbedrijf meedoet met de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie. Vorig jaar zijn er maar liefst op 63 daken zonnepanelen geïnstalleerd. De huurders zijn blij verrast door de hoeveelheid energie die wordt opgewekt door de panelen. 

dhr De Gast met weth v.d. Meij zonnepanelen

Bij meneer De Gast zijn vorig jaar de eerste zonnepanelen geplaatst: ‘Mijn energieverbruik is dankzij de panelen gezakt naar nul! Van huurverhoging kun je in feite niet spreken want je verdient het dubbel en dwars terug.’ Aldus meneer De Gast. 

Meer informatie?

Meer informatie kunt u vinden bij onze veel gestelde vragen.  U kunt ook contact opnemen via telefoon (0800-72 63 665) of per e-mail (woonbedrijfwestvoorne@samenzonneenergie.nl)

U bevindt zich op: Home > Projecten > Zonnepanelen