Huur betalen

Voor uw huurwoning betaalt u iedere maand de huur. U betaalt de huur vooraf op de eerste dag van de maand. De huur kunt u op verschillende manieren betalen.

Automatische incasso
Bij de automatische incasso schrijft het Woonbedrijf iedere eerste dag van de maand de huur van uw rekening af. Als uw maandhuur verandert door bijvoorbeeld huurtoeslag of een huurverhoging hoeft u niks te doen. Deze wijzigingen worden automatisch doorgevoerd. Bij deze manier van betalen, hoeft u zich niet iedere maand bezig te houden met de huurbetaling. U moet er alleen voor zorgen dat er voldoende saldo op uw bankrekening staat. 

Als u door middel van de automatische incasso wilt betalen, moet u het Woonbedrijf hiervoor machtigen. Dit kunt u doen door een machtigingsformulier te ondertekenen en in te leveren bij het Woonbedrijf. Het machtigingsformulier vindt u hier. Bankpas is nodig ter controle, geen kopie.

Acceptgiro
Als u niet betaalt via een automatische incasso, ontvangt u van het Woonbedrijf elke maand een acceptgirokaart met daarop het juiste bedrag. Met deze acceptgirokaart maakt u de huur voor de aankomende maand over. De huur moet op de eerste van de maand binnen zijn. Houdt u er rekening mee dat het een aantal dagen kan duren voordat uw huurbedrag op onze rekening staat bijschreven. 

Huurachterstand
Soms lukt het niet om de huur op tijd te betalen. Als dit het geval is, laat het dan direct aan het Woonbedrijf weten. U kunt hiervoor contact opnemen met onze incasso medewerker en kunt u hierover afspraken maken. Het rekeningnummer waarop u de huur kunt overmaken is NL91 BNGH 0285 167 367 ten name van Gemeente Westvoorne Woonbedrijf.
 

U bevindt zich op: Home > Ik huur > Huur betalen