Aanleg glasvezelnetwerk voor de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne

Afgelopen donderdag 15 juli hebben wethouder Lies van der Pol van de gemeente Westvoorne, Jos van der Klauw van DELTA Fiber Netwerk en Ad Baartmans van aannemer Spitters gezamenlijk de eerste schop in de grond gezet aan de Ruy in Oostvoorne. De graafwerkzaamheden in de kernen Oostvoorne, Tinte, Vierpolders, Zwartewaal en binnenkort ook Oudenhoorn, kregen hiermee een officieel tintje. 

Bij de inwoners is er ontzettend veel behoefte aan sneller internet
 

Lies van der Pol, wethouder gemeente Westvoorne, zegt hier namens de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne het volgende over: “De afgelopen periode van lockdowns en thuiswerken heeft het belang van betrouwbaar en snel internet extra duidelijk gemaakt. Om digitaal te kunnen werken, zorg te krijgen, scholing te volgen en voor ontspanning. Met het glasvezelnetwerk beschikken we straks over een goed en stabiel internet. We zijn daarom blij met deze nieuwe mijlpaal en kijken uit naar het moment dat de infrastructuur voor inwoners en ondernemers van de gemeenten beschikbaar is.” 

Een snellere internetverbinding is onmisbaar in deze tijd

Jos van der Klauw, Directeur DELTA Fiber Netwerk; “Ruim 20 jaar geleden had lang nog niet iedereen een mobiele telefoon en vond men dat onzin, tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder. Hetzelfde geldt ook voor internet. In de digitale wereld waar veel online gebeurt, is de behoefte aan een snellere internetverbinding, meer bandbreedte en meer capaciteit groot. Daarom is na een succesvolle campagne aannemer Spitters in april begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in verschillende kernen van de gemeenten Westvoorne, Hellevoetsluis en Brielle. De uitrol hiervan verloopt voorspoedig en ik wens het projectteam heel veel succes met de voortgang van dit project.” 

727.000 meter glasvezelkabel voor de gemeenten Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis


Ad Baartmans, Sales director van Spitters: “Sinds 2020 zijn wij hier bezig op dit eiland. Eerst hebben wij de buitengebieden voorzien van een glasvezelnetwerk en daarna zijn we verdergegaan met de aanleg van het netwerk in de kernen. De graafwerkzaamheden in Zwartewaal, Tinte en Vierpolders zijn bijna afgerond. Inmiddels zijn de graafwerkzaamheden in Oostvoorne gestart en daarna volgt Oudenhoorn. Er wordt 66 kilometer aan graafwerkzaamheden verricht en in totaliteit wordt er 727.000 meter glasvezelkabel aangelegd en daarmee kunnen ongeveer 5.261 woningen op glasvezel worden aangesloten. Er zijn zes bovengrondse verdeelkasten geplaatst. Deze verdeelkasten, ook wel PoP’s (Point of Presence) genoemd, verdelen straks het digitale signaal naar de woningen in de kernen. De planning is om in het tweede kwartaal van 2022 alle huisaansluitingen gereed te hebben. Dank aan onze opdrachtgever DELTA Fiber Netwerk voor deze mooie opdracht en aan de gemeenten voor deze prettige samenwerking.”


Aanmelden voor glasvezel is nog steeds mogelijk

Inwoners zonder glasvezelabonnement kunnen zich nog steeds aanmelden. De huisaansluiting (de plaatsing van het kastje in de woning) is gratis. Aanmelden kan zolang er wordt gegraven en gebouwd, hierdoor bespaart men aansluitkosten. Op www.gavoorglasvezel.nl kan men via de postcodecheck het aanbod van de telecomaanbieders bekijken. Inwoners kunnen ook terecht bij ons Glasvezel Informatiepunt, Stationsweg 8 in Oostvoorne. Onze adviseur Gijs Broek helpt hen graag verder. Dit kan op afspraak via: 06 38 61 28 71. Of loop vrijblijvend binnen. Openingstijden zijn: woensdag t/m vrijdag van 11:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Uiteraard houden wij rekening met de RIVM-richtlijnen.

Meer weten?

Voor meer informatie over de aanleg, kijk op www.gavoorglasvezel.nl/aanleg. Via de postcodecheck kunnen de bewoners de voortgang van de aanleg op hun adres volgen.