Wethouder van sport, Jorriena de Jongh-De Champs opende op 31 oktober een van de meest duurzame waterhockeyvelden van Nederland bij hockeyvereniging Forcial in Rockanje. De opening van het veld is coronaproof gevierd. Verspreid over de dag zijn clinics voor jeugdteams verzorgd door Kicks ’n Sticks.

Door een ingenieus systeem dat regenwater opvangt, hoeft er nauwelijks drinkwater gebruikt te worden voor de besproeiing van het veld. Regenwater en water dat wordt gebruikt voor de besproeiing wordt opgevangen, gefilterd en opgeslagen in acht tanks. Zo ontstaat een watervoorraad van maar liefst 160m3, waarmee het veld meer dan een maand beregend  worden. Omdat het water steeds wordt hergebruikt, hoeft er nauwelijks drinkwater te worden toegevoegd. Ook heeft het veld een hoogwaardige kunstgrasvezel die het water langdurig vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat er minder sproeibeurten per wedstrijd nodig zijn om het veld nat te houden. 

Wethouder De Jongh: “Ik ben er trots op dat we in Westvoorne dit mooie en duurzame hockeyveld hebben kunnen realiseren. Uniek voor de regio! Doordat we het gebruikte water én het regenwater opvangen, hoeft er nauwelijks drinkwater te worden gebruikt. Heel duurzaam en goed voor de portemonnee van Forcial.”