De gemeente Westvoorne wil inwoners helpen om energie te besparen en heeft daarvoor een subsidie gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken; de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met deze subsidie kan de gemeente Westvoorne inwoners de komende maanden helpen om energie te besparen en de energierekening omlaag te met soms vrij simpele aanpassingen kunnen huishoudens vaak al flink besparen op de energierekening.  

RRE subsidie

Wethouder Lies van der Pol is blij dat we met de subsidie van het rijk grote stappen kunnen zetten om mensen te helpen met energie besparen. “Met de RRE subsidie kunnen we inwoners op verschillende manieren helpen. We zetten in op een breed programma, van concrete producten, workshops, tot het opleiden van energiecoaches. De coaches, die ook inwoners zijn van Westvoorne, kunnen zo mede-inwoners  inspireren en helpen om hun woning energiezuiniger te maken en te verduurzamen. Tegelijkertijd verbindt het mensen, want iedereen kan weer van elkaars adviezen en tips leren. Heel belangrijk want wat je bespaart hoef je ook niet op te wekken.” 

Programma Energie besparen

Het programma Energie besparen, dat levert wat op! Samen naar een Duurzaam Westvoorne bestaat uit meerdere onderdelen: 

Kortingscode

Inwoners krijgen 21 oktober een flyer in de bus met een kortingscode waarmee ze € 90,- kunnen besteden aan energiebesparende maatregelen zoals een waterbesparende douchekop, ledlamp(en), radiatorfolie, etc. De kortingscode kan ook worden gebruikt om een technisch adviesgesprek of een woningopname uit te laten voeren. Inwoners kunnen dit samenstellen via de webshop van het energieloket van de gemeente, de WoonWijzerWinkel. De actie geldt zolang de voorraad strekt. 

Webinars 

Daarnaast organiseert de gemeente drie webinars met de onderwerpen: Isoleren en besparen, Zonnepanelen en Uw dak is geld waard. Het webinar is een online presentatie van een duurzaamheidsadviseur van de WoonWijzerWinkel.

Energiecoach

De gemeente biedt binnen het programma ook een gratis digitale opleiding tot energiecoach aan. Twaalf  inwoners van Westvoorne kunnen zich opgeven voor de gratis opleiding. Vanwege de coronamaatregelen zal de opleiding digitaal gegeven worden. Vanaf eind november kunnen inwoners een (digitaal) energiegesprek aanvragen met één van de nieuwe energiecoaches. Tijdens het energiegesprek krijgen inwoners meer inzicht in hun eigen energieverbruik en tips om te besparen. De energiecoach richt zich op kleine maatregelen en gedragsverandering, waarmee geld en energie wordt bespaard zonder wooncomfort te verliezen.