Heeft u tijd over en wilt u zich inzetten voor de maatschappij? Dan kunt u vrijwilligerswerk doen. Vrijwilligers geven niet alleen, maar krijgen ook veel terug voor het werk dat zij doen. In Weekblad Westvoorne leest u maandelijks artikelen over mensen die met veel plezier vrijwilligerswerk verrichten.

Wat is vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is werk waarvoor u geen betaling ontvangt. U kunt vrijwilligerswerk doen bij verenigingen en scholen en Westvoorne. Bij een vereniging kunt u bijvoorbeeld bestuurswerk doen of werken in de kantine. Op scholen kunt u bijvoorbeeld aan de slag als voorleesouder of overblijfouder.
 

Waar vind ik vrijwilligerswerk?

U kunt vrijwilligerswerk vinden via de Vrijwilligerscentrale(externe link) of het UWV. Deze organisaties houden contact met organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. 

Ik ontvang een uitkering en wil vrijwilligerswerk doen

Wanneer u niet werkt, heeft u sneller kans om in sociaal isolement te raken. Om dit te voorkomen, kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. U levert dan toch een bijdrage aan de maatschappij. Vrijwilligerswerk vergroot bovendien de kans op het vinden van betaald werk.

Let op: Ontvangt u een uitkering en wilt u vrijwilligerswerk doen? Dan heeft u daar toestemming van de gemeente voor nodig. Uw vrijwilligerswerk mag uw kans op betaald werk niet verkleinen.

Heeft u toestemming gekregen? Dan kunt u zelf op zoek gaan naar vrijwilligerswerk. Wanneer u vrijwilligerswerk heeft gevonden, neemt u contact op met uw contactpersoon van de gemeente.
Hij of zij zorgt er dan voor dat het vrijwilligerswerk onderdeel wordt van uw trajectplan.