Beter leren lezen en schrijven? Of beter rekenen? Of beter met de computer leren omgaan?

Een op de tien volwassen Nederlanders is laaggeletterd. Met lezen, schrijven en soms ook rekenen hebben zij grote problemen. Een krant of de post lezen lukt vaak niet. Ook het schrijven van een brief of mail is lastig. Net als het invullen van een formulier. Ook het toenemende gebruik van computers in het dagelijkse leven geeft problemen. De gemeente Westvoorne wil hierbij graag helpen. Daarom bieden we lessen aan.
 

Taal-, reken- of computerles volgen?

Wilt u ook les in taal of rekenen? Of wilt u computerles? Of kent u iemand die baat zou hebben bij deze lessen en/of het verbeteren van de digitale vaardigheden? De gemeente biedt hiervoor lessen aan. Wilt u hier meer over weten? Bel dan op maandag, dinsdag of donderdag naar Ilja Kleijburg van het DigiTaalHuis, op telefoonnummer 0181 315 111 of 06 11 34 83 35 of neem contact op met team WIS van de gemeente, telefoonnummer 14 0181.
 

Regionaal Opleidingscentrum (ROC) 

Ook het Regionaal Opleidingscentrum (ROC(externe link)) biedt opleidingen aan voor volwassenen. Dit aanbod loopt niet via de gemeente. Ook leerlingen die vast zijn gelopen in het normale onderwijs en toch een diploma willen halen kunnen naar het ROC.
Bij het ROC kunt u opleidingen doen zoals mavo, havo en beroepsopleidingen op verschillende niveaus. Bepaalde opleidingen kunt u overdag volgen en andere in de avond. U krijgt een diploma als u een examen haalt.
 

Gang van zaken

U meldt zich bij een ROC in uw omgeving. De dichtstbijzijnde ROC’s zijn het Albeda-college in Hellevoetsluis of het Zadkine in Spijkenisse. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een andere ROC.  Voor informatie over de verschillende opleidingen, de contactgegevens etc. verwijzen wij u naar de websites van de ROC’s.