4 januari 2021, 20.00 uur

Normaal gesproken organiseert de gemeente Westvoorne begin januari een feestelijke nieuwjaarsreceptie om elkaar te ontmoeten en het glas te heffen op het nieuwe jaar. Dat was vanwege corona helaas niet mogelijk. Daarom zond de gemeente op maandag 4 januari om 20.00 uur de nieuwjaarsvideo Westvoorne 2020 uit met daarin de nieuwjaarsspeech van burgemeester De Jong.

In deze speciale live uitzending, die te volgen was via ons YouTube-kanaal en onze Facebook-pagina blikte burgemeester De Jong samen met een aantal inwoners en ondernemers terug op een in meerdere opzichten bijzonder 2020. U kunt de uitzending hieronder terug kijken. Onderaan deze pagina vindt u verdiepende interviews met de hoofdpersonen in de nieuwjaarsvideo en de wethouders van de gemeente Westvoorne.

,

De uitbraak van het coronavirus heeft op veel mensen grote invloed gehad, ook in Westvoorne. Horecaondernemer Raymond van der Lans, recreatieondernemer Ellen van der Burgh, thuiszorgmedewerker Annelies den Bakker en vrijwilliger Arie-Willem Groeneveld vertellen hoe zij dit bewogen jaar hebben ervaren. Maar vooral ook hoe zij het nieuwe jaar tegemoet zien.

Raymond van der Lans,
Restaurant De Meidoorn

,


2020 was een zwaar jaar en we zijn er nog niet, maar in 2021 gaan we nog meer genieten van de dingen die we het afgelopen jaar hebben moeten missen. Dit jaar is slecht geweest, volgend jaar gaan we gewoon verder.  Kijk hier naar het interview met Raymond.

Ellen van der Burgh,
Midicamping Van der Burgh

,


Gelukkig hebben heel veel Nederlanders vakantie in eigen land gevierd. Daardoor hebben ook veel nieuwe kampeerders de campings bezocht. September was een mooie maand, dat heeft veel goed gemaakt. Kijk hier naar het interview met Ellen. 

Arie Willem Groeneveld,
Cultevo

,


Hoogtepunt van 2020 zou de 100 jaar lampionoptocht worden. Met een grote groep vrijwilligers was in 2019 al begonnen met de voorbereidingen. Begin 2020 was het budget rond voor een driedaags evenement in september, maar corona zette een streep door dit mooie evenement. Kijk hier naar het interview met Arie-Willem.

Annelies den Bakker,
Catharina Thuis op Voorne

,


Het was een heftig en vermoeiend jaar. Ik zag de paniek in de ogen van mensen die bang waren besmet te raken met corona, maar ook van mensen die corona hadden. Dat legt grote druk op zorgverleners. Het applaus van Nederland heeft Annelies geraakt, net als de bemoedigende woorden van burgemeesters. Kijk hier naar het interview met Annelies.

Wethouder Jorriena de Jongh

,


Ik vond het een lastig jaar. Enerzijds word je verscheurd door de ellende die je ziet bij de ondernemers, mensen die een bedrijf zijn begonnen en die gewoon hun droom in rook zien opgaan en mensen die worstelen met enorme schulden. En aan de andere kant was het een heel waardevol jaar waarin je ziet dat mensen terug worden geworpen op de kern en weer na kunnen denken over wat echt belangrijk is, familie en gezondheid. Kijk hier naar het interview met wethouder Jorriena de Jongh.

Wethouder Henk de Graad

,


Wethouder Henk de Graad blikt terug op het jaar 2020: een hernieuwde kennismaking met Westvoorne. Het is heel warm en prettig om te ervaren dat Westvoornaren goed naar elkaar omkijken. Kijk hier het hele interview met wethouder Henk de Graad.

Wethouder Lies van der Pol

,


Vooral voor de horecaondernemers is het een verschrikkelijk jaar geweest. Ik heb heel veel moed en veerkracht gezien. Je zag de ondernemerszin, vooral in de eerste fase. In het najaar toen de horeca opnieuw dicht moest en het vooruitzicht dat het langer ging duren, heeft deze groep ondernemers hard geraakt. Ik zet vol in op 2021! Als we allemaal netjes gevaccineerd worden, kunnen we het leven weer herpakken. Dan zijn onze sociale contacten geen dans meer op 1,5 meter. Kijk hier het hele interview met wethouder Lies van der Pol.

Wethouder Wilbert Borgonjen

,


Het was natuurlijk een heel bijzonder jaar wat niemand had kunnen voorzien aan het begin van het jaar. Het begon allemaal nog normaal, maar in maart met alle maatregelen rondom COVID, dat had een enorm ingrijpende impact op mijn werk als wethouder. Ik was veel minder onder de mensen, alle bijeenkomsten en openingen vervielen, daardoor heb je ook minder contact met mensen. Het werd allemaal afstandelijker. Kijk hier naar het interview met wethouder Wilbert Borgonjen.