VP Flex Vervoer

Vanaf 1 januari 2019 wordt het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer - het CVV - in de regio Voorne-Putten (de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne) uitgevoerd onder de naam VP Flex Vervoer. In deze brochure gebruikt VP Flex vervoer alleen deze nieuwe naam om mogelijke verwarring te voorkomen.

Lees hier verder over VP Flex vervoer (externe link)

Wilt u de brochure van VP Flex vervoer hebben? Bel dan met het ServicePunt 14 0181 of mail: gemeente@westvoorne.nl.

Corona maatregelen

Vanwege de aangepaste richtlijnen ten aanzien van de bestrijding van corona, is het gebruik van een medisch – of chirurgisch mondkapje in het VP Flex Vervoer verplicht. Wij vragen u hier rekening mee te houden. De mondkapjes die u kunt gebruiken zijn type II of type IIR. Indien u geen mondkapje, een zelfgemaakt mondkapje of een plastic scherm draagt, kan de chauffeur u niet meenemen voor de rit. Bedankt voor uw begrip en medewerking.

SBO-vervoer voor inwoners van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne

Het project is een aanvulling op het Openbaar Vervoer en Flexvervoer binnen Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne speciaal bedoeld voor hen die minder mobiel zijn en waarvoor de bus een probleem is en een taxi te duur. U wordt opgehaald aan de voordeur en gebracht naar uw bestemming, zoals de supermarkt, de huisarts, een activiteit of familie en vrienden. Persoonlijk en zonder lange wachttijden.

Meer informatie over SBO vervoer leest u hier:

SBO vervoer(externe link)

Nieuwe regels voor het gebruik van de rolstoeltaxi

Als u als rolstoelinzittende gebruik maakt van een rolstoeltaxi is het belangrijk dat u daarbij veilig wordt vervoerd. Daarom moet uw rolstoel vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de ISO-norm 7178-19, de zogenaamde botsproef. Voldoet uw rolstoel vanaf deze datum niet aan de norm, dan mag u niet meer meereizen met de rolstoeltaxi. De chauffeur van de taxi zal u om deze reden moeten weigeren. Bent u afhankelijk van een rolstoel, dan adviseren wij u om te controleren of deze aan de ISO-norm voldoet. U herkent dit aan de haaksymbolen op het frame van uw rolstoel. Of u kunt het in de handleiding van uw rolstoel terugvinden. Voldoet uw rolstoel niet, neem dan contact op met de leverancier van uw rolstoel. Zij kunnen met u bespreken wat de vervolgstappen zijn.