De sociale huurwoningen aan het Kolpapad en de Vlielander Heinlaan in Rockanje zijn klaar en opgeleverd. Op donderdag 17 juni vond er een symbolische sleuteloverdracht aan de nieuwe bewoners plaats. 

Warm welkom

De 20 nieuwe, duurzame huurwoningen zijn opgeleverd. De huurders ontvingen, in hun eigen huis, tuin of balkon, een warm welkom van Bronia Vermaas, directeur van Woonbedrijf Westvoorne en Hubert van Velden, Hoofd Projectleiding van Burgland Bouw BV. Wethouder Henk de Graad bracht zijn felicitaties over aan de huurders en overhandigde hen op symbolische wijze een sleutel. 

Een fijne samenwerking

De sleuteloverdracht kwam tot stand vanuit een fijne samenwerking. Kinderen van groep 4 van de naastgelegen school De Zeewinde maakten deze sleutel voor hun nieuwe buren. Met hun aanwezigheid werd de sleuteloverdracht extra speciaal en feestelijk. Woonbedrijf Westvoorne was ook blij verrast met de bijdrage aan een presentje voor omwonenden en de borrelpakketjes voor de huurders, door de aannemers Heating Services en Burgland Bouw. 

Sociale huurwoningen

Het project bestaat uit 8 eengezinswoningen en 12 boven- en benedenwoningen. In de boven- en benedenwoningen wonen nu één- en tweepersoons huishoudens. De sociale huurwoningen zijn bijzonder duurzaam. De zogeheten Nul-op-de-meter woningen zijn zelfvoorzienend in energieverbruik. Een warmtepomp, aangesloten op een bodembron en zonnepanelen, voorziet de woning van energie. De woningen zijn dan ook niet aangesloten op het gasnet.