Aan de Patrijzenlaan in Oostvoorne komen 42 nieuwe, duurzame sociale huurwoningen. De sloop van de 26 oude seniorenwoningen, die plaatsmaken voor de nieuwbouw, kreeg op vrijdag 16 juli officieel het startsein. Wethouder Henk de Graad nam hiervoor met een kraanmachine een hap uit één van de woningen uit de vijftiger jaren. Enkele medewerkers van Woonbedrijf Westvoorne en Sloopbedrijf Van Groningen uit Middelharnis waren hierbij aanwezig.
 

Wethouder Henk de Graad en Bronia Vermaas, hoofd Woonbedrijf, lieten weten blij te zijn met deze stap. Henk de Graad: "Westvoorne zorgt de komende jaren voor extra woningen in onze aantrekkelijke, landelijke omgeving. Daar is enorme behoefte aan. De sloop markeert de komst van 42 nieuwe, duurzame huurwoningen voor starters, gezinnen en senioren." 

Bronia Vermaas vult aan: “In 2022 start de bouw van de energiezuinige, nul-op-de-meterwoningen. Zonnepanelen wekken de energie op voor de installaties én voor het persoonlijk gebruik. Zo zijn de woningen klaar voor de toekomst.” 

Verdeeld over vier huizenblokken komen er 8 benedenwoningen met één slaapkamer en 8 bovenwoningen met 2 slaapkamers. Ook worden 26 gezinswoningen gebouwd met 3 slaapkamers en een zolderverdieping. Er komt parkeermogelijkheid voor de woningen. Woonbedrijf Westvoorne is goed in contact met omwonenden en zal dit ook de komende tijd blijven.

De sloop van de seniorenwoningen duurt ongeveer vier weken. De planning om alle woningen vóór de bouwvakantie te slopen, wordt niet gehaald. John van Groningen, directeur van het gelijknamige sloopbedrijf, vindt dit jammer: "Ook voor ons is het ongunstig om de sloop in twee fases uit te voeren. De saneringswerkzaamheden duurden langer dan eerder gepland.” 

Van Groningen liet weten dat het terrein tijdens de vakantie goed wordt afgesloten. Ook streeft het bedrijf naar zo weinig mogelijk overlast voor de wijkbewoners en in het bijzonder de direct omwonenden. Zodra het slopen achter de rug is, krijgt het terrein tot de start van de nieuwbouw een fleurig uiterlijk door het inzaaien van mix van bloemen.