Hulpdiensten met spoed

Is er sprake van spoed? Bel dan altijd 112. Ook bij twijfel.

Hulpdiensten zonder spoed

Is er geen sprake van spoed? Maar heeft u wel de hulp van de politie, brandweer of ambulance nodig? Bel dan naar onderstaande nummers: 

Politie

Telefoonnummer: 0900 88 44
Klik hier voor de website van de politie(externe link)

Brandweer

Telefoonnummer: 088 87 790 00
Klik hier voor de website van de brandweer(externe link)

Ambulance

Telefoonnummer: 088 62 232 23
Klik hier voor de website van de ambulancedienst(externe link)

Gemeente

U kunt een onveilige situatie in de openbare ruimte melden bij de gemeente via het Servicepunt. Dit betreft bijvoorbeeld losliggende stoeptegels of een onoverzichtelijke verkeerssituatie.
Telefoonnummer: 14 0181 
Of ga naar het meldingsformulier

In case of emergency (ICE)

Wanneer er iets ernstigs gebeurt, zijn hulpdiensten snel ter plaatse. Het kan echter voorkomen dat het slachtoffer niet aanspreekbaar is. Het is dan belangrijk dat de hulpdiensten weten wie zij met de telefoon van het slachtoffer kunnen bellen. 

U kunt dit aangeven door ICE-contacten op uw telefoon in te stellen. Dit zijn één of meerdere telefoonnummers van familie of vrienden die hulpdiensten kunnen bellen wanneer u niet aanspreekbaar bent.

In deze blog(externe link) kunt u verder lezen hoe u ICE op uw telefoon kunt instellen.

Rijnmond veilig

Rijnmond Veilig informeert en alarmeert bij incidenten, rampen en crises. U vindt de meest actuele informatie in de app of op de website van Rijnmond Veilig(externe link). Wilt u meldingen ontvangen over incidenten bij u in de buurt? Dan kunt u dat instellen in de app.

Over Rijnmond Veilig

Rijnmond Veilig biedt betrouwbare informatie over:

  • De meldkamer
  • Politie
  • Brandweer
  • Ambulancediensten
  • De gemeente

U downloadt de app van Rijnmond Veilig via de App Store of Play Store. U kunt hiervoor ook terecht op de website van Rijnmond Veilig(externe link).
 

NL-Alert

De overheid informeert u via een NL-Alert wanneer er een groot incident bij u in de buurt plaatsvindt. U ontvangt dan een NL-Alert bericht op uw mobiele telefoon. Iedere telefoon ontvangt dit bericht automatisch. U hoeft er niets voor te installeren. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u moet doen. Ontvangt u een NL-Alert? Volg dan de instructies op en informeer anderen in uw omgeving.

NL-Alert app

Sinds kort bestaat er ook de NL-Alert app. Met deze app kunt u zien waar er een NL-Alert actief is. Ook vindt u een overzicht van meldingen van de afgelopen tijd.

In de app vindt u daarnaast veel informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op noodsituaties. Denk bijvoorbeeld aan een grote brand, extreem weer, terrorisme of een epidemie.

Meer informatie over NL-Alert op de website www.crisis.nl(externe link).

Testen sirenes

Elke eerste maandag van de maand worden de sirenes om 12.00 uur getest.