Suurhoffbrug van 6 t/m 9 en 13 t /m 14 december in beide richtingen geheel afgesloten

Update

De weersverwachtingen voor komend weekend (vrijdag 6 t/m zondag 8 december) zijn slecht. De geplande weekendafsluiting van de Suurhoffbrug vervalt. Deze werkzaamheden worden verplaatst naar het reserveweekend van vrijdag 20 december (23.00 uur) tot maandag 23 december (05.00 uur). Op deze dagen is de A15 in beide richtingen geheel afgesloten. Dan wordt ook van maandag 16 december (23:00 uur) t/m vrijdag 20 december (05:00 uur) één rijstrook afgesloten richting de Maasvlakte. Op de Krabbeweg is dan t/m 10 januari één rijstrook afgesloten. Het (fiets)verkeer wordt met verkeerslichten begeleid.

De geplande weekendafsluiting van vrijdag 13 december (23.00 uur) t/m zaterdag 14 december (18:00 uur) gaat door


Werkzaamheden Suurhoffbrug (A15) in november en december

Rijkswaterstaat voert in november en december diverse reparaties en inspecties uit aan de Suurhoffbrug (A15). Daarvoor worden om en om rijstroken afgesloten, maar wordt de brug ook twee weekenden voor al het verkeer afgesloten. Omleidingsroutes worden ingesteld. Om de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken, voert Rijkswaterstaat werkzaamheden waar mogelijk tegelijkertijd uit zodat wegafzettingen beperkt blijven.

Weekendafsluitingen

De Suurhoffbrug is van 6 t/m 9 december en van 13 t/m 14 december in beide richtingen geheel afgesloten:

  • Van vrijdag 6 december (23:00 uur) t/m maandag 9 december (05:00 uur);
  • Van vrijdag 13 december (23.00 uur) t/m zaterdag 14 december (18:00 uur);
  • De extra reistijd bedraagt circa 10 tot 30 minuten.

Rijstrook afsluitingen

Rijkswaterstaat is vanaf 11 november gestart met de werkzaamheden en daarvoor zijn al rijstrookafsluitingen geweest:

  • Van maandag 11 november (20:00 uur) t/m vrijdag 13 december (05:30 uur): afsluiting van één rijstrook van de A15 in de richting van Rotterdam of de Maasvlakte (inclusief toerit 9);
  • Van maandag 11 november tot en met zondag 22 december: afsluiting van één rijstrook van de Krabbeweg ter hoogte van de Suurhoffbrug. Het (fiets)verkeer wordt met verkeerslichten begeleid.

Omleidingsroute wegverkeer

• Verkeer vanuit de Maasvlakte naar Kruiningergors, Oostvoorne en Brielle wordt omgeleid via de N15 en de N218;

• Verkeer vanuit de Maasvlakte naar (Botlek) Rotterdam wordt omgeleid via de N15, N218 en N57 naar de A15;

• Verkeer vanuit de Maasvlakte naar Zeeland wordt omgeleid via de N218 en de N496;

• Verkeer vanuit Rotterdam naar Oostvoorne en de Maasvlakte wordt omgeleid via de A15, N57, N218 en N15.

Scheepvaart

Onder begeleiding kan de scheepvaart de brug passeren.

Reserveweekend

Als de werkzaamheden door (weers)omstandigheden niet doorgaan dan worden deze verplaatst naar het reserveweekend van vrijdag 20 december (23.00 uur) tot maandag 23 december (05.00 uur). Op deze dagen is de A15 in beide richtingen geheel afgesloten. Dan wordt ook van maandag 16 december (23:00 uur) t/m vrijdag 20 december (05:00 uur) één rijstrook afgesloten richting de Maasvlakte. Op de Krabbeweg is dan t/m 10 januari één rijstrook afgesloten. Het (fiets)verkeer wordt met verkeerslichten begeleid.

Vervanging en renovatie

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug is één van de 13 bruggen in Zuid-Holland uit de grootste onderhoudsopgave in de geschiedenis van Rijkswaterstaat die aangepakt wordt. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Kijk op de https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a15-tijdelijke-verbinding-suurhoffbrug/index.aspx voor meer informatie over de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina van de geplande werkzaamheden: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Werk in uitvoering