Westvoorne bekroond met de QualityCoast Platinum Award

Dit item is verlopen op 05-08-2017.

Vandaag ontving wethouder Blok-van Werkhoven in Renesse de QualityCoast Platinum Award uit handen van de Vereniging Kust & Zee. Mede door ons Fieldlab voor de Green Economy, volgens het juryrapport een uitzonderlijke prestatie op het gebied van duurzaamheid, zijn we samen met Goeree-Overflakkee de eerste Nederlandse kustgemeente die een Platinum QualityCoast Award ontvangt. De hoogst mogelijke Europese onderscheiding op het gebied van groen en duurzaam kusttoerisme. 

De gemeente Westvoorne is dit jaar voor de 4e keer een van de meest duurzame kustgemeenten van Nederland. Waar bij de vorige drie deelnames de Gold status werd behaald, zijn we nu onderscheiden met een Platinum Award. “Het complete keurmerk voor een toeristische bestemming als geheel, waar we heel erg trots op zijn”, aldus wethouder Blok-van Werkhoven van gemeente Westvoorne. 

De groene en duurzame kustbestemmingen met een QualityCoast Award zijn internationaal te herkennen aan de blauw-gele vlag met een dolfijn. 

QualityCoast Awards

QualityCoast is een programma van de Europese Vereniging Kust & Zee (EUCC) en wordt ondersteund door de Europese Unie. Doel van het programma is om badplaatsen duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. Een aantal touroperators schenkt bijzondere aandacht aan de QualityCoast bestemmingen in hun vakantiebrochures en zij houden er ook rekening mee bij de selectie van hun vakantiebestemmingen. Ook ‘groene’ booking sites gebruiken de QualityCoast scores om consumenten te informeren over de duurzaamheid van hun bestemming. 

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier containers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Persberichten