Proost op de molens in Westvoorne!

     

Op Nationale Molendag zaterdag 13 mei presenteert burgemeester Peter de Jong om 10.00 uur in Oostvoorne en rond 11.00 uur in Rockanje de molenwijn van Westvoorne. Voor inwoners en bezoekers de uitgelezen kans om de molens in Rockanje en Oostvoorne van binnen te bekijken en de molenwijn te kopen. Een rode voor de molen in Rockanje en een witte voor de molen in Oostvoorne. 

U bent van harte uitgenodigd op zaterdag 13 mei. Tussen 10.00 uur en 10.15 uur overhandigt burgemeester Peter de Jong de molenwijn aan de molenaars Marc van Buren en Martin Molenaar van Oostvoorne. Tussen 11.00 uur en 11.15 uur overhandigt de burgmeester, in het bijzijn van de molenaars Ad Boutkam en Klaas Kleijwegt, de molenwijn aan Adri en Huib Vermaat, eigenaars van de molen in Rockanje. 

Het college van de gemeente Westvoorne heeft ter behoud van het cultureel erfgoed het initiatief genomen om de molens te trakteren op een eigen fles wijn. De molenwijn wordt door de gemeente gebruikt als representatieartikel. In samenwerking met Miriam Hijbeek van Wijnhuis Voorne is de wijn geselecteerd. Per fles, met een verkoopprijs van € 7,95, wordt € 2,- berekend die geheel ten goede komt aan de molens in Westvoorne. 

U kunt de wijnen kopen tijdens de Nationale Molendag bij de molens in Rockanje en Oostvoorne. De wijn is ook verkrijgbaar bij Wijnhuis Voorne in Oostvoorne en Plus Slingerland in Rockanje. U kunt ook Vriend, sponsor of partner worden van de Oostvoornse molen. Voor meer informatie kijk op www.molenoostvoorne.nl. Dankzij uw steun kan de molen in Oostvoorne als levend monument in bedrijf worden gehouden.   

De 45ste Nationale Molendag wordt dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 mei gehouden. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en/of malen en het merendeel zet de deuren open. Ervaar van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar. Kijk op molens.nl welke molens bij u in de buurt open zijn.

     

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Persberichten