Oude woningen Hoogvlietlaan maken plaats voor nieuwe

In opdracht van woonbedrijf Westvoorne is gestart met de sloop van vier oude gezinswoningen aan de Hoogvlietlaan in Rockanje. Deze week wordt het interieur gestript. Volgende week begint het ‘echte’ sloopwerk. Aan het einde van die week zal weinig meer van de huizen over zijn.

BeBo’s
Op de plek van de 4 gezinswoningen die worden gesloopt, komen 8 zogenaamde BeBo’s terug. Dat zijn beneden- en bovenwoningen, die geschikt zijn voor een- en tweepersoons huishoudens. De woningen zijn ook geschikt voor jongeren en voorzien in de behoefte aan sociale huurwoningen voor starters in Rockanje. De woningen worden bijzonder energiezuinig gebouwd en niet aangesloten op het gasnet. Onder andere een warmtepomp en zonnepanelen zorgen voor voldoende energie. Alle vier bovenwoningen hebben een privé-opgang, waardoor een galerij niet nodig is. Wel zo mooi voor woningen nabij het centrum. De tweekamerwoningen hebben een terras of ruim balkon en iedere woning beschikt over een eigen berging op de begane grond. Naar verwachting worden de 8 woningen volgend jaar opgeleverd en verhuurd. 

Geschiedenis
De huizen die worden gesloopt zijn in 1947, vlak na de oorlog, gebouwd. In die tijd was er een groot gebrek aan goede bouwmaterialen. Desondanks waren het goede huizen voor die tijd en dat is vast de reden dat ze zo lang in stand konden worden gehouden. De woningen waren destijds bijzonder gewild. “Een oud gemeentesecretaris heeft er jarenlang gewoond”, zo vertelt één van de allereerste bewoners. Verder vertelt hij: “Het was niet ongebruikelijk om in de zomermaanden de begane grond van je huis te verhuren aan mensen uit het oosten van het land die graag in Rockanje aan zee vakantie kwamen vieren. Zelfs met een heel gezin wisten de bewoners zich te redden op de eerste verdieping van de kleine woning. Eén van de kinderen sliep dan op het zoldertje. De extra inkomsten waren zeer welkom”.


ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Persberichten