Nieuwe straat in Rockanje krijgt naam

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

Op 5 februari onthulde wethouder Bert van der Meij (namens gemeente Westvoorne) samen met mevrouw Trijntje Langendoen de naam van een nieuwe straat in Rockanje. 

Project Carte Blanche Excellent is een initiatief van Truijers Vastgoedontwikkeling en bestaat uit zes vrijstaande woningen, waarvan de eerste twee woningen zijn opgeleverd en vier woningen in aanbouw zijn. De ontsluitingsweg voor het project die aansluit op de Achterstrypseweg, krijgt de naam: Langendoenhof.

mevr. Langendoen en weth v.d. Meij met vlag

De grond waarop de zes nieuwe vrijstaande woningen verrijzen is van ca. 1898 tot 2017 in eigendom geweest van de familie Langendoen. Drie generaties lang werd er op deze grond kassenteelt bedreven. In 2017 werden deze kassen gedemonteerd in het kader van de ruimte-voor-ruimte-regeling. Deze regeling zorgt voor het verdwijnen van bedrijfsgebouwen en kassencomplexen in het buitengebied van Westvoorne en biedt de mogelijkheid om in beperkte mate woningen te realiseren. Dit met als doel om ruimtelijke kwaliteitswinst te realiseren. “Het is mooi om met de straatnaam te verwijzen naar de lange historie van dit gebied” benadrukt wethouder Van der Meij.

De straatnaam ‘Langendoenhof’ is vernoemd naar de overleden echtgenoot van de voormalige grondeigenaar. Vanaf eind 19e eeuw werd op dit perceel aan de Achterstrypseweg al fruit en groente geteeld. Het begon met twee druivenkassen, die Willem Langendoen hier liet plaatsen. Toen twee van zijn zonen (Pieter en Maarten) in 1926 de grond in eigendom kregen, kwamen er broeibakken onder platglas voor groenteteelt bij. In de jaren ‘70 kocht Jan Langendoen (zoon van Maarten) de grond. Hij zette moderne warenhuizen neer waarin tomaten, komkommers en andijvie werden geteeld.

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer: 088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 0900 - 200 50 05 

Snel naar

Online melden grofvuil

Inzamelschema afval 2019

Melden onderhoud huurwoning

Taxatieverslag online

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Persberichten