Gemeenten en Glasvezel buitenaf tekenen afsprakendocument voor aanleg glasvezel in het buitengebied van Voorne-Putten

Gemeenten en Glasvezel buitenaf tekenen afsprakendocument voor aanleg glasvezel in het buitengebied van Voorne-Putten

De wethouders van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Westvoorne en Karl-Heinz van der Made, directeur Glasvezel buitenaf, hebben het afsprakendocument voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied ondertekend. In dit document worden afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel, de leges en degeneratiekosten en de garantie. De supersnelle glasvezelverbinding komt nu heel erg dichtbij voor de bewoners uit het buitengebied!

Karl-Heinz van der Made, directeur Glasvezel buitenaf: “Wij zijn blij dat we een belangrijke stap hebben gezet om het buitengebied van Voorne-Putten van glasvezel te voorzien. Op dit moment heeft 20% zich aangemeld en dat is in deze fase een mooi percentage. Als op 20 mei blijkt dat 50% van de bedrijven en huishoudens een abonnement heeft afgesloten, dan gaan we ook daadwerkelijk glasvezel aanleggen”.

Edwin Noordermeer, wnd. voorzitter Werkgevers Voorne-Putten: “De vraag naar snel internet onder bewoners en ondernemers op Voorne-Putten is groot. Glasvezel is een belangrijke voorziening voor de toekomst, de leefbaarheid en de positie van de regionale economie. Het ondertekenen van het document is een mooie stap in het traject om heel Voorne-Putten te voorzien van glasvezel.”

Leon Soeterboek, wethouder gemeente Nissewaard, namens de vier gemeenten: ”We leven in een wereld waarin snel internet steeds belangrijker wordt. Zeker voor bedrijven, maar ook voor onze inwoners. We hebben nu de kans om voor de toekomst de digitale ontsluiting van het buitengebied goed te regelen. Hiervoor is noodzakelijk dat 50% van de mensen meedoet en ik hoop echt dat we dat gaan halen”.

Aanmelden tot 20 mei
De glasvezelcampagne op Voorne-Putten loopt nog enkele weken. Inwoners kunnen zich aanmelden door bij één van de vijf deelnemende dienstaanbieders een abonnement af te sluiten. De aanbieders zijn Caiway, CBizz, Delta, Fiber en Helden van Nu. Inwoners die hulp nodig hebben bij het maken van een keuze kunnen zich wenden tot de dienstaanbieders, ambassadeurs of een lokale verkoper in de buurt.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Persberichten