Duurzame instrooikorrels voor nieuwe kunstgrasmat Oostvoorne

Het kunstgrasveld van voetbalclub O.V.V. in Oostvoorne is verouderd en wordt vanaf juni vervangen door een nieuw veld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een nieuwe duurzame instrooikorrel, TPE Solid geheten, in plaats van rubberen korrels. Ook wordt de oude kunstgrasmat gerecycled.

De kunstgrasmat stamt uit 2007 en wordt sindsdien intensief gebruikt door voetbalvereniging O.V.V.  in Oostvoorne en is dus wel aan vervanging toe. Dit wil de gemeente Westvoorne op een duurzame manier doen. De nieuwe korrel TPE Solid vervangt de rubberen korrel, SBR geheten, die in het verleden vaak werd gebruikt bij kunstgrasvelden.

De oude kunstgrasmat wordt gerecycled en de onderdelen verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen. Dit laatste is een pilot die de gemeente uitvoert met kennis- en innovatiecentrum Plant One Rotterdam B.V.. Met deze pilot wil de gemeente Westvoorne een voorbeeld zijn voor andere gemeenten. Niet alleen kiest de gemeente voor een duurzame instrooikorrel, ook komt de oude mat op deze manier niet terecht op één van de vele afvalbergen.

Lies van der Pol, wethouder Duurzaamheid en Jorriena de Jongh, wethouder Sport van de gemeente Westvoorne zijn enthousiast over het project: ‘Met deze pilot hopen we een nieuwe trend te kunnen zetten. Met het toepassen van duurzame instrooikorrels voor het nieuwe kunstgrasveld én recycling van het oude veld slaan we twee vliegen in één klap.'

De kunstgrasmat zal in de maanden juni en juli vervangen worden. Vanaf seizoen 2019/2020 kan er weer volop gevoetbald worden op het veld.

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Persberichten