Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne overhandigen eerste Mantelzorgpas Voorne

Op maandag 29 februari hebben de wethouders Wilbert Borgonjen (Brielle), Hans van der Velde (Hellevoetsluis) en Paméla Blok-van Werkhoven (Westvoorne) de eerste Mantelzorgpas Voorne uitgereikt aan mantelzorgers uit de drie gemeenten.

Het uitreiken van de pas is de symbolische start van de manier waarop de drie gemeenten gezamenlijk laten zien dat zij mantelzorgers belangrijk vinden. Wethouder Paméla Blok-van Werkhoven: “Waardering is enorm belangrijk en samen maken we hier werk van. Dit betekent dat we niet alleen een pas geven maar ook weten wie de mantelzorgers op Voorne zijn waardoor we op hun wensen kunnen aansluiten.”  

Waardering gemeente en lokale winkeliers

Via de gratis pas kunnen mantelzorgers kortingen en extraatjes krijgen bij lokale- en landelijke winkels en maatschappelijke partners. Het actuele overzicht is te vinden op de website www.mantelzorgvoorne.nl.

Alle deelnemende partners zijn ook te herkennen aan een sticker op het raam of bij de kassa. Als aanvullende attentie ontvangen mantelzorgers van de gemeente een financiële bijdrage op de pas. Dit bedrag vertegenwoordigt het compliment van 2015 en 2016. Met de Mantelzorgpas Voorne tonen gemeenten, winkeliers en culturele instellingen hun waardering voor inwoners die intensief en langdurig voor een ander zorgen.  

Hoe werkt de Mantelzorgpas Voorne

De Mantelzorgpas is vergelijkbaar met een betaalpas. Mantelzorgers kunnen met de pas via de betaalautomaat bij de winkelier direct afrekenen. Het saldo op de pas wordt na betaling automatisch bijgewerkt. Via iDeal kan de mantelzorger het tegoed zelf opwaarderen. Dit kan door in te loggen op ‘Mijn Mantelzorgpas’ op de website www.mantelzorgvoorne.nl.

Aanvragen Mantelzorgpas Voorne

Mantelzorgers kunnen de Mantelzorgpas Voorne digitaal aanvragen via www.mantelzorgvoorne.nl. De pas kan ook aangevraagd worden via het WMO-loket in het stadskantoor van Brielle, het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis Hellevoetsluis of voor Westvoorne bij MEE Zuid-Hollandse Eilanden, telefoon (0181) 33 35 07, e-mail  servicebureau@meezhe.nl

Om voor de Mantelzorgpas Voorne in aanmerking te komen, moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals degene voor wie de mantelzorger zorgt, moet in de gemeente Brielle, Hellevoetsluis of Westvoorne wonen.

En de zorg moet in ieder geval een periode van drie maanden beslaan van ten minste acht uur per week. Ook moeten de zorgontvanger en de mantelzorger toestemming geven voor het registreren van hun contactgegevens.

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Persberichten