Brielle en Westvoorne ontsteken bevrijdingsvuur

In de nacht van 4 op 5 mei halen ambtenaren van de gemeenten Brielle en Westvoorne samen het bevrijdingsvuur op uit Wageningen. Dit is het derde jaar dat Brielle meedoet aan de Bevrijdingsvuurestafette. Voor Westvoorne is het de 7e keer dat zij het bevrijdingsvuur ophaalt uit Wageningen. De estafette van ongeveer 150 km start rond 00.30 uur op het 5 Mei Plein in Wageningen. Op 5 mei rond 14.15 uur overhandigen de lopers en hun begeleiders uit Brielle het bevrijdingsvuur aan burgemeester Gregor Rensen. De burgemeester zal vervolgens  het bevrijdingsvuur op De Markt in Brielle ontsteken. Wethouder Paméla Blok-van Werkhoven neemt het vuur van de lopers en begeleiders uit Westvoorne in ontvangst en ontsteekt rond 15.30 uur het bevrijdingsvuur op het voorplein van woonzorgcentrum Stuifakkers in Rockanje.

Het bevrijdingsvuur is sinds 1948 het symbool voor leven in vrede en vrijheid en onlosmakelijk verbonden met Wageningen, Stad der Bevrijding. Het vuur wordt ieder jaar om middernacht van 4 op 5 mei ontstoken voor het historische Hotel de Wereld. Er wordt grote opkomst verwacht van gemeenten die het bevrijdingsvuur komen ophalen. Zij lopen naar hun eigen gemeente en verspreiden zo het bevrijdingsvuur door heel Nederland. 

Dit jaar vieren wij 72 jaar vrijheid en wordt de bevrijdingsvuurestafette voor de 70e keer georganiseerd. In de loop der jaren is het bevrijdingsvuur uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij vele sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur door middel van een estafette door het land te verspreiden. Deze ceremonie symboliseert de bevrijding van Nederland en draagt de boodschap van vrede en vrijheid uit. 

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Persberichten