Parkeerplaatsen Eerste en Tweede slag in Rockanje vanaf zaterdag open

Zaterdag 23 mei gaan de parkeerplaatsen bij Eerste en Tweede Slag in Rockanje weer open. De cijfers van het RIVM laten zien dat deze versoepeling mogelijk is.  Dit doet de gemeente Westvoorne stapsgewijs. Al eerder zijn de andere parkeerplaatsen in de gemeente, zoals bij Aan Zee en de natuurgebieden weer open gegaan. Met deze laatste stap zijn alle parkeerplaatsen in Westvoorne weer geopend.

Bij de parkeerplaatsen zijn maatregelen genomen waardoor bezoekers zich aan de anderhalve meter afstand kunnen houden. Op de parkeerplaatsen en duinovergangen zijn looproutes ingesteld zodat iedereen met voldoende afstand naar het strand en weer terug naar de parkeerplaats kan lopen. Ook wordt gevraagd zoveel mogelijk via een parkeerapp of contactloos te betalen, in plaats van met  contant geld. Het openstellen en openhouden van de parkeerplaatsen is alleen mogelijk als iedereen zich aan de maatregelen houdt: mijd drukte en houd anderhalve meter afstand. Is het te druk bij de duinovergangen of de stranden, ga naar huis en kom een andere keer terug als het rustiger is. Als de parkeerplaatsen vol zijn, wordt dit op de matrixborden bij de toegangswegen naar Eerste en Tweede Slag aangegeven.

Burgemeester De Jong roept iedereen op om drukte te blijven mijden: “De RIVM- cijfers laten zien dat we verder kunnen versoepelen en dat we onze twee grootste parkeerplaatsen weer open kunnen stellen. Maar dit kan alleen als het niet te druk wordt en iedereen zich aan de maatregelen houdt. Als u naar het strand gaat, wees dan verantwoordelijk, niet alleen voor u zelf maar ook voor anderen in uw omgeving. Geef elkaar de ruimte, houd 1,5 meter afstand en ga naar huis als het te druk is op het strand of bij de duinovergangen.“

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

https://storing.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

Belastingen SVHW

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Parkeervergunning 1e en 2e Slag Rockanje

U bevindt zich op: Home > Nieuws