Laat de inbreker in de kou staan

In Nederland worden jaarlijks zo’n 52.000 woninginbraken gepleegd. Misschien heeft u zelf wel eens een inbraak meegemaakt, of iemand in uw directe omgeving. Behalve materiële gevolgen (er zijn spullen verdwenen), heeft een inbraak vaak ook emotionele gevolgen. Iemand is onuitgenodigd in uw eigen omgeving geweest, heeft aan uw persoonlijke spullen gezeten en dingen meegenomen. Gelukkig kunt u zelf veel doen om een inbraak te voorkomen. 

Hoe kunt u een inbraak voorkomen?
Natuurlijk doet de politie en de gemeente Westvoorne er alles aan om inbraken zoveel mogelijk te voorkomen maar vaak kunnen we alleen achteraf iets doen. Slechts in enkele gevallen vangt de politie een inbreker op heterdaad. Vaak met hulp van oplettende burgers en burgernet.

In 85% van de gevallen van woninginbraak hebben we te maken met gelegenheidsinbraken. Dit houdt in dat de inbreker op pad gaat zonder een specifieke woning voor ogen te hebben, en de gemakkelijkste woning uitkiest. Om te voorkomen dat u de makkelijkste woning heeft, hebben we voor u wat tips op een rijtje gezet:

 • Installeer goede sloten (eventueel met het Politiekeurmerk Veilig Wonen) en sluit deze ook goed af ook als u maar vijf minuten weg bent
 • Sluit uw tuin goed af en zorg dat er geen hoge begroeiingen zijn
 • Laat geen voorwerpen slingeren die een inbreker kan gebruiken
 • Laat nooit uw ramen openstaan als u uw woning verlaat
 • Zorg voor een goede verlichting aan de voor en achterzijde van uw woning
 • Zorg voor goede zichtbaarheid van uw woning vanaf de straat
 • Plak geen briefjes op de deur en laat gordijnen open
 • Leg autosleutels niet op een voor de hand liggende plaats
 • Registreer waardevolle goederen
 • Doe nooit zomaar open voor onbekenden

Een goede manier om de inbreker om de tuin te leiden is net te doen of u thuis bent. U kunt bijvoorbeeld:

 • Binnen verlichting laten branden
 • Bij lange afwezigheid de post van de deurmat laten halen door de buren en uit het zicht te leggen

Voor meer informatie over inbraakbeveiliging kunt u kijken op www.politiekeurmerk.nl of https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak

Belangrijk: Bel bij een verdachte- of een heterdaad situatie altijd 112 en geen 0900-8844.

Laten we samen werken aan de veiligheid in uw woonomgeving en meld u aan voor burgernet!

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. De gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken daarbij graag samen met u. In uw eigen buurt kunt u zelf ook veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Daarom is burgernet op zoek naar burgers die willen helpen om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Gewoon vanuit uw eigen huis, op straat of vanaf de werkplek. 

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woonomgeving? Dan kunt u zich op www.burgernet.nl aanmelden als deelnemer. Als u geen internet heeft, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met het ServicePunt van de gemeente Westvoorne 14 0181.
 

NIEUW: Vakantieservice inbraakpreventie 

De gemeente, politie en inwoners zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de veiligheid in de gemeente Westvoorne. Om u te ondersteunen biedt de gemeente Westvoorne een vakantieservice aan. Als u met vakantie gaat, kunt u dat uiterlijk één week voor vertrek doorgeven aan de gemeente. De woning wordt na aanmelding in het gebruikelijke surveillancepatroon betrokken van het handhavingsteam. 

Om uw vakantie door te geven aan het handhavingsteam kunt u gebruik maken van een digitaal formulier: www.westvoorne.nl/vakantieservice. Met de gegevens die u verstrekt, gaan wij vertrouwelijk om. Uw gegevens worden alleen gebruikt door ons Handhavingsteam en worden niet gedeeld met derden.
 

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier containers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Nieuws