Inspiratiebijeenkomst voor een dementievriendelijk Voorne-Putten

Het aantal mensen met dementie in Nederland neemt sterk toe. Zij blijven graag zo lang mogelijk hun dagelijkse dingen doen, zoals een bezoek aan de kapper. Het is belangrijk dat mensen met dementie aangehaakt blijven bij de samenleving en dat ze kunnen doen wat ze willen doen. Daarom organiseren de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne samen met Alzheimer Nederland een inspiratiebijeenkomst voor welzijnsinstellingen en (vrijwilligers)organisaties voor sport en cultuur. Het doel van de bijeenkomst is de aanwezigen te inspireren om laagdrempelige activiteiten voor mensen met dementie te organiseren. 

Tijdens de bijeenkomst vertellen o.a. sportvereniging Voorne Atletiek, Stadsmuseum Hellevoetsluis en Welzijn Ouderen Brielle over hun ervaring met het opzetten van activiteiten voor mensen met dementie. Daarna gaan de aanwezigen in groepen uit elkaar om te kijken waar de mogelijkheden voor hen liggen en welke hulp zij eventueel nodig hebben bij het organiseren van activiteiten. Bij de bijeenkomst zijn ook deskundigen aanwezig van Alzheimer Nederland, Ketenzorg Dementie en beleidsambtenaren van de vier gemeenten op Voorne-Putten die in kunnen gaan op inhoudelijke en praktische vragen.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur en vindt plaats in cultureel centrum De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne. 

Aanmelden voor de bijeenkomst van 25 juni kan via servicepunt@westvoorne.nl. Voor meer informatie over deze bijeenkomst, neemt u contact op met Bea Oomens, projectleider dementievriendelijk Voorne-Putten, e-mail: b.oomens@brielle.nl of tel. 06 10 06 01 94.

Alzheimer Nederland, de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne en de welzijnsorganisaties zetten zich samen in om van Voorne-Putten een dementievriendelijk eiland te maken.
 

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer: 088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 0900 - 200 50 05 

Snel naar

Online melden grofvuil

Inzamelschema afval 2019

Melden onderhoud huurwoning

Taxatieverslag online

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Nieuws