Geslaagde opruimactie World Cleanup Day bij Haringvlietdam

Op World Cleanup Day afgelopen zaterdag organiseerden de gemeente Westvoorne en de vrijwilligers van Fijnjetezien een grote opruimactie op het strand bij de Haringvlietdam. Stichting Strand in Zicht gaf voorafgaand aan de actie voorlichting over de gevolgen van plastic afval op de stranden en in zee. Ook een groot aantal medewerkers van LyondellBasell hielp mee met opruimen. In totaal haalden de vrijwilligers meer dan 30 vuilniszakken vol zwerfafval van het strand. 

Hennie Wiersma, buurtverbinder van Fijnjetezien: “Op onze oproep om samen het strand schoon te maken reageerden meer dan dertig mensen, jong en oud. Veel van deze inwoners zijn ook actief in de wijken en gaan daar door met de schoonmaak.”

Wethouder Van der Pol van de gemeente Westvoorne deed ook mee met de opruimactie: “Dit is het tweede jaar dat wij meedoen aan de World Cleanup Day en we zien de aandacht voor deze dag groeien. Met in totaal zo’n zestig enthousiaste vrijwilligers hebben we het strand aan beide kanten van de Haringvlietdam zaterdag grondig schoongemaakt. Ik hoop dat de groep volgend jaar nóg groter wordt!”

World Cleanup Day

Het doel van World Cleanup Day is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer kennis te vergaren over welk soort afval op straat en in de natuur rondzwerft. In totaal deden 157 landen mee en 18 miljoen vrijwilligers.

Fijnjetezien
Wil je ook vrijwilliger worden bij Fijnjetezien? Kijk dan eens op www.fijnjetezien.nl

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Nieuws