Burgernet: Met je telefoon meewerken aan veiligheid in je eigen buurt

Met Burgernet kun je samen met de politie een misdrijf oplossen, een vermist kind terugvinden of meewerken aan de aanhouding van inbrekers en straatrovers. In heel Nederland hebben al veel betrokken inwoners zich aangemeld bij Burgernet. Zij maken daarmee hun eigen buurt veiliger. Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie en gemeenten om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet wordt voornamelijk door de politie ingezet bij urgente zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Deelnemers kunnen daarbij helpen, zoals bij overval en beroving, diefstal of inbraak, vermissing of het doorrijden na een aanrijding.

Hoe werkt Burgernet?
De politiemeldkamer verzoekt de Burgernetdeelnemers via de Burgernetapp of met een sms-/spraakbericht en twitter om bij hen in de buurt uit te kijken naar vermiste kinderen/personen, inbrekers of overvallers met een duidelijk signalement. Als deelnemer onderneem je zelf geen actie, maar kun je reageren via de button in de App of op het gratis Burgernetnummer 0800-0011 en op 112. Burgernetmail is er om mogelijke getuigen per e-mail te benaderen na een misdrijf in je buurt (woninginbraak) of om informatie met betrekking tot de veiligheid te communiceren. Als deelnemer ben je de ogen en oren in de wijk en werk je mee aan de veiligheid van jouw eigen buurt. Hoe meer mensen meedoen met Burgernet, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort.

Gemeente en leefbaarheid
De gemeente kan een informatieve e-mail sturen over wat er in de buurt speelt, bijvoorbeeld over wegafsluitingen of om te waarschuwen voor woninginbraken in een bepaalde wijk. Op die manier worden de Burgernetdeelnemers geïnformeerd over allerlei belangrijke zaken die de veiligheid en leefbaarheid in hun directe woonomgeving raakt.

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

https://storing.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > Nieuws