Lancering wandelboek ‘Betoverend Westvoorne’

Vrijdag 4 oktober lanceerde de gemeente Westvoorne het wandelboek Betoverend Westvoorne, in de voetsporen van Jacobus Craandijk. De auteurs en fotografen nemen de lezer in dit rijk geïllustreerde boek mee langs mooie paden in Westvoorne. De beschreven routes zijn geïnspireerd op de wandelingen van Craandijk rond 1883. De lancering vindt plaats in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap. Gastsprekers zijn burgemeester Peter de Jong en schrijver en kenner van Jacobus Craandijk, Flip van Doorn. Betoverend Westvoorne is een idee van burgemeester Peter de Jong. 

Betoverend Westvoorne
Enkele jaren geleden kreeg burgemeester De Jong het bijzondere boek Wandelingen door Nederland van Jacobus Craandijk cadeau van een oude schoolvriend. In het boek beschreef Craandijk zijn wandelingen door Nederland aan het einde van de 19e eeuw. Eén van de hoofdstukken gaat over Gouda, de geboorteplaats van burgemeester De Jong en een ander hoofdstuk gaat over het gebied wat nu tot de gemeente Westvoorne hoort. Peter de Jong: “Zo werden mijn verleden en heden verbonden in één historisch boek. Het idee ontstond om de weg van Jacobus Craandijk nog eens te bewandelen en te bekijken wat is veranderd en wat is gebleven. Het resultaat is een mooie bloemlezing van Westvoorne, zowel in woord als in beeld.”

Jacobus Craandijk
Jacobus Craandijk wordt gezien als de eerste echte wandelpionier in Nederland. Tussen 1874 en 1888 maakte hij 75 wandeltochten die hij op een zwierige manier omschreef in een reeks van acht boeken. Craandijk was in het dagelijks leven doopsgezind predikant in onder meer Rotterdam maar is vooral bekend geworden vanwege zijn wandelboeken.

Wandelingen 
In het boek komen ook huidige inwoners aan het woord over hoe zij anno nu van hun omgeving genieten en hoe het is om in dit gebied te wonen en werken. De wandelingen uit het boek Betoverend Westvoorne zijn ook digitaal beschikbaar via de app Beleefroutes. De drie routes hebben de toepasselijke namen Betoverend Oostvoorne, Rockanje en Tinte. De Beleefroutes app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.

Verkrijgbaar bij:
Betoverend Westvoorne o .a. te koop bij de Readshop Rockanje, Bruna,in Oostvoorne, Koeiesteyn Antiek & Vintage in Rockanje en Zeeweg Pottenbakkers in Rockanje. 


 

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

https://storing.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW