Coronavirus

Coronamaatregelen voor Westvoorne

In de regio Wuhan in China is eind december 2019 het nieuwe coronavirus uitgebroken. In Europa en in Nederland breidt het virus zich uit. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. De uitbraak is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen tot een internationale bedreiging voor de volksgezondheid.

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook in Westvoorne. Het is belangrijk om met elkaar, overheden, ondernemers, organisaties en inwoners samen te werken om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Kijk voor de meest recente informatie op de website van het RIVM en de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Klik hier voor de meest recente landelijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook is er een landelijk telefoonnummer ingesteld: 0800-1351.

Coronavirus: communicatiemiddelen preventie en publieksvragen

Het RIVM heeft weer nieuwe communicatiemiddelen toegevoegd op hun website: posters, filmpjes en social media banners. Handig als je informatie wilt verspreiden. Voor meer informatie kijk op www.rijksoverheid.nl.

De gemeente Westvoorne heeft een aantal maatregelen genomen, de belangrijkste staan hier op een rij.

Aangepaste dienstverlening
Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, hebben we de dienstverlening bij onze loketten aangepast. Zo zorgen we er voor dat er zo weinig mogelijk fysiek contact tussen mensen plaatsvindt. Hieronder staan ze op een rij.

De gemeente Westvoorne is telefonisch bereikbaar via 14 0181 op:

  • Maandag t/m donderdag van 08.00 - 17.00 uur
  • Vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur

De loketten van het ServicePunt, Burgerzaken, team WIS (Werk, Inkomen en Service) en het Woonbedrijf zijn alleen op afspraak geopend van 9.00 tot 12.00 uur voor:

  • het afhalen paspoort of rijbewijs
  • het aanvragen paspoort of rijbewijs
  • het doen van aangifte geboorte of overlijden
  • afspraken rondom levensonderhoud bij team WIS

Bel met het ServicePunt via 14 0181 voor het maken van een afspraak.

Het Woonbedrijf is alleen telefonisch bereikbaar voor spoedeisende reparatieverzoeken, zoals glasbreuk, verstoppingen en lekkage via (0181) 40 80 52. Voor overige zaken kunt u een e-mail sturen naar woonbedrijf@westvoorne.nl.

Dienstverlening Milieustraat
De milieustraat in Oostvoorne is vanaf maandag 23 maart weer volgens reguliere openingstijden geopend. We vragen je wel om alleen te komen als het echt noodzakelijk is, oude spullen tijdelijk te bewaren en als het kan en deze over een paar weken naar de milieustraat te brengen. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, kom dan bij voorkeur alleen of laat passagiers in de auto zitten. Bij de slagboom zal een medewerker je te woord staan en aangeven wanneer je de milieustraat kunt op rijden. We laten drie mensen tegelijk toe. Het kan zijn dat hierdoor langere wachttijden ontstaan, we vragen je begrip hiervoor. Probeer ook 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers te houden en blijf thuis bij (milde) klachten, zoals verkoudheid, keelpijn etc. 

Ondernemers en zzp'ers
De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kunnen ons hard raken. We zien dat er zorgen zijn bij ondernemers en zzp’ers. Daarom heeft de Rijksoverheid regelingen getroffen om ondernemers en zzp’ers te helpen, die door het coronavirus in acute financiële problemen zijn gekomen. Lees hier meer over de regelingen en waar u terecht kunt.

Bent u ondernemer of ZZP-er, heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan geeft SVHW u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. SVHW verzorgt het heffen en innen van de gemeentelijke belastingen voor de gemeente Westvoorne. Lees hier meer: https://bit.ly/2J0o56Q.

Coronaloket Kamer van Koophandel
Heeft u ondernemersvragen over het coronavirus? Kijk dan op het coronaloket van de Kamer van KoophandelVanuit de overheid zijn meerdere regelingen in ontwikkeling, die ook daar vermeld zullen worden. Staat uw vraag er niet tussen, bel dan met het Kamer van Koophandel Adviesteam: 0800-2117.

Evenementen
Donderdag 12 maart is landelijk besloten alle evenementen met meer dan 100 bezoekers of deelnemers af te gelasten. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Op dit moment worden door organisaties ook veel evenementen en activiteiten met minder dan 100 verwachte bezoekers afgelast. Wilt u een evenement of activiteit bezoeken, kijk dan van tevoren op de website van de organisatie.

Markten
De weekmarkten in Rockanje en Oostvoorne gaan vooralsnog gewoon door, hiermee volgen we de landelijke richtlijn. Het aantal verwachte bezoekers tegelijkertijd aanwezig op de markten ligt lager dan 100.

Sport- en fitnessclubs
Alle sport- en fitnessclubs  zijn vanaf 15 maart 18.00 uur gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De sluiting is t/m 6 april van kracht.

Onderwijs en kinderopvang
Landelijk is besloten dat alle scholen en kinderopvangorganisatie in Westvoorne van 16 maart t/m 6 april zijn gesloten. De gezamenlijke schoolbesturen van het primair onderwijs, kinderopvangorganisaties en de gemeenten op Voorne-Putten hebben afspraken gemaakt over de opvang en het onderwijs aan kinderen van 0 t/m 12 jaar. Er wordt een dringend beroep gedaan op ouders om hun kind(eren) zelf op te vangen. Lukt dat niet, dan geldt het volgende:

  • Behoren beide ouders tot de groep van werknemers van o.a. politie, brandweer, ziekenhuis etc.. en kunnen zij zelf geen opvang organiseren? Dan kunnen zij contact opnemen met de directeur van de school of de locatiemanager van de kinderopvang.
  • In andere noodgevallen kunnen ouders contact opnemen met de directeur van de school of de locatiemanager van de kinderopvang. Er wordt dan een oplossing gezocht voor de eerste twee dagen (16 en 17 maart) van de sluiting, zodat ouders de gelegenheid hebben om alsnog opvang te organiseren.

Horeca
Alle eet- en drinkgelegenheden  zijn vanaf 15 maart 18.00 uur gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De sluiting is t/m 6 april van kracht. Dit geldt niet voor hotels. Hotels mogen alleen hotelgasten bedienen. 
Aanvulling 16 maart, 16.00 uur: Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Maar vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie mee naar huis (niet ter plaatse opeten).

Kerkdiensten
Ook voor kerken geldt het advies om bijeenkomsten met meer dan 100 personen af te gelasten. Kerkbesturen beslissen dit zelf.

Uitvaarten
Uitvaarten gaan gewoon door, maar het advies is om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Dit betekent dat er niet meer dan 100 mensen aanwezig zijn bij een uitvaart. We vragen als gemeente aan uitvaartondernemers en nabestaanden om hier rekening mee te houden.

Huwelijken
Ook huwelijksvoltrekkingen kunnen gewoon plaatsvinden, maar ook hierin adviseren we de richtlijnen van het RIVM te volgen en niet meer dan 100 genodigden aanwezig te laten zijn bij een huwelijksvoltrekking.

Gemeentelijke accommodaties
De gemeentelijke accommodaties, de Merel, de Man en de Meander zijn t/m 6 april gesloten.

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

https://storing.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

Belastingen SVHW

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Parkeervergunning 1e en 2e Slag Rockanje

U bevindt zich op: Home > Coronavirus