Corona hulp

Heeft u hulp nodig? Of kunt u hulp bieden?

Mag u door de uitbraak van het coronavirus uw huis niet meer uit en heeft u hulp nodig? Kijk dan eens op onderstaande websites. In korte tijd zijn veel initiatieven ontstaan om anderen te helpen. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen, de hond uit te laten of een luisterend oor te bieden. Ze laten zien dat Nederlanders er voor elkaar willen zijn. Ook in Westvoorne is dat zo. Hieronder een aantal initiatieven uitgelicht:

  • Op de website www.fijnjetezien.nl bieden inwoners van Voorne elkaar hulp aan. U kunt hier ook uw hulpvraag stellen, kijk bij het kopje ‘elkaar helpen’.
  • Welzijnsorganisatie SBO heeft een telefonische servicelijn geopend: (0181) 32 22 73. Hier kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur terecht met vragen of als u tegen problemen aanloopt, zoals boodschappen doen of vervoer dat vanuit uw eigen netwerk niet op te lossen is. Maar ook als u behoefte heeft aan telefonisch contact of gewoon om even uw verhaal kwijt te kunnen. Meer informatie op www.sbonu.nl.
  • Het Rode Kruis heeft een telefonische hulplijn ingesteld. Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070 445 58 88). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9.00 – 21.00 uur en op zaterdag tussen 10.00-16.00 uur. Meer informatie vindt u op www.rodekruis.nl.

Wilt u andere mensen helpen, dan kunt u uw hulp aanbieden via www.fijnjetezien.nl/elkaar-helpen. We hebben elkaar nodig, laten we er zijn voor elkaar!

Hulp voor ondernemers en zzp'ers
De Rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen in het leven geroepen om ondernemers in nood te ondersteunen tijdens de coronacrisis, zoals:

  • NOW: tegemoetkoming in loonkosten
  • TOZO: inkomensondersteuning en leningen
  • TOGS: eenmalige gift van 4.000 euro

Kijk hier voor een compleet overzicht van financiële regelingen: https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/

CoronaLoket
Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, geeft de Kamer van Koophandel samen met partners invulling aan het CoronaLoket voor ondernemers. Dit loket is bedoeld voor vragen over de gevolgen van het coronavirus voor bedrijven en ondernemers. Denk hierbij aan een overzicht van de overheidsregelingen, maar ook vraag & antwoord op het gebied van personeel, deurbeleid, verplichte sluitingen etcetera. Het loket is te bereiken via www.kvk.nl/corona en 0800-2117. Het CoronaLoket is telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur voor ondernemersvragen.

CoronaCalculator
VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een handige tool ontwikkeld voor ondernemers: de CoronaCalculator. Met deze tool kunnen ondernemers berekenen hoe corona-regelingen hun onderneming kunnen helpen en welke steunregelingen voor hun specifieke bedrijf relevant zijn.
De CoronaCalculator kan worden geraadpleegd via www.coronacalculator.nl.

Bent u ondernemer of ZZP-er, heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan geeft SVHW u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. SVHW verzorgt het heffen en innen van de gemeentelijke belastingen voor de gemeente Westvoorne. Lees hier meer: https://bit.ly/2J0o56Q.

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

https://storing.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

Belastingen SVHW

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Parkeervergunning 1e en 2e Slag Rockanje

U bevindt zich op: Home > Corona hulp