800 jaar Rockanje

Volgend jaar bestaat Rockanje 800 jaar. Een speciaal comité gaat er een feestjaar van maken. Het hele jaar door staan allerlei activiteiten en evenementen in het teken van 800 jaar Rockanje. Met als hoogtepunt een groot feestweekend in september 2020 tijdens de Open Monumentendagen.

Oorkonde
Op basis van een oorkonde uit 1220 waarop Rockanje voor het eerst genoemd wordt, kan er geconcludeerd worden dat Rockanje al 800 jaar bestaat. Er worden stappen ondernomen om deze oorkonde tijdelijk naar Rockanje te halen en tentoon te stellen.

Comité Rockanje 800 jaar
Comité Rockanje 800 jaar is in het leven geroepen. Voorzitter Cor Sommeling is blij dat hij voor Rockanje diverse activiteiten op mag zetten. Het comité bestaat uit verschillende vertegenwoordigers uit de gemeenschap, zoals stichting Probaro, de Historische Vereniging Westelijk Voorne, het Streekarchief Voorne-Putten en inwoners en wordt ondersteund door de gemeente.

Aftrap met 800 deelnemers
De eerste activiteit in het kader van 800 jaar staat gelijk op de eerste dag van het feestjaar gepland: de nieuwjaarsduik! De organisatie van deze duik hoopt 800 zwemmers te kunnen vinden om het feestjaar met een frisse duik af te trappen. De nieuwjaarsduik 2020 wordt georganiseerd door stichting Historische Motorrace Rockanje. Aanmelden kan via: info@rockanjeclassic.nl.

Feestweekend
Tijdens de Open Monumentendagen 2020 is er een groots feestweekend op en rond het Dorpsplein in Rockanje. Verder komt er een streekmarkt en een expositie over de opgravingen. Bij het historisch museum de Duinhuisjes zal een bijzondere expositie te zien zijn over het leven in Rockanje de afgelopen 800 jaar. Streekhistoricus Bob Benschop verzorgt verschillende lezingen over de geschiedenis van Rockanje. Er is een speciaal Rockanje biertje in de maak en er is een Rockanje bonbon gemaakt door bakkerij Manintveld die vanaf 2020 verkrijgbaar is.

Feest van en voor alle Rockanjenaren
Heeft uw vereniging of stichting ook een evenement in Rockanje gepland? Of bent u ondernemer in Rockanje en wilt u het 800-jarige thema gebruiken? Initiatieven zijn van harte welkom! Neem contact op met Cor Sommeling via e-mailadres 800jaarrockanje@gmail.com.

Samen maken we er een onvergetelijk jaar van!

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Klachten / melding over openbare verlichting binnen de bebouwde kom:

www.moononline.nl

Spoedmelding van storing binnen de bebouwde kom, buiten kantoortijden:

Citytec via telefoonnummer:
088- 10 02 710.

Storing buiten bebouwde kom:

Waterschap Hollandse Delta 
0900 - 200 50 05 

Snel naar

Formulier minicontainers

Online melden grofvuil

Afvalwijzer 

Melden onderhoud huurwoning

SVHW-belastingen/WOZ

Servicenummer Renewi

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

Belastingen SVHW

U bevindt zich op: Home > 800 jaar Rockanje