Vrijdag 12 maart start de gemeente Westvoorne met de ontwikkeling van de Natuurboulevard in Oostvoorne, een nieuwe entree tot het mooie natuurgebied Duinen van Oostvoorne. De Natuurboulevard loopt vanaf de parkeerplaats aan het einde van de Strandweg tot aan het fietspad op de Boulevard. De komende tijd wordt er daarom vanaf ’t Wapen van Marion tot het parkeerterrein bij restaurant Aan Zee aan de weg gewerkt. 

Wat gaat er gebeuren?

De bocht van de Zeeweg naar de Strandweg wordt de centrale entree van de nieuwe Natuurboulevard. Afgelopen jaar werd de trap naar het Groene Strand al vernieuwd. Bovenaan de trap wordt nu een nieuw plein gecreëerd dat uitkijkt over het Groene Strand. Vanuit het plein wordt een wandelpad aangelegd dat loopt naar de Koepel Zeeburg. Ook de parkeerplaats aan het einde van de Strandweg wordt opgeknapt en de borden worden vernieuwd. Op de Strandweg worden twee drempels geplaatst om de verkeersveiligheid te vergroten. Tot slot wordt ook het plateau ter hoogte van de kruising Strandweg en Duinlaan vernieuwd. 

Planning en Natura 2000

De werkzaamheden zijn naar verwachting nog voor de start van het toeristisch seizoen klaar, met uitzondering van het parkeerterrein aan het einde van de Strandweg. Vanwege het stormseizoen worden die werkzaamheden in de eerste helft van april uitgevoerd. De Natuurboulevard loopt door Natura 2000 gebied. Daarom wordt gebruik gemaakt van emissievrije machines, voertuigen en gereedschap. Op deze manier hebben de werkzaamheden zo min mogelijk gevolgen voor het natuurgebied.

Wethouder Henk de Graad: “We zijn als gemeente trots op dit project. De nieuwe Natuurboulevard zal een prachtige aanwinst zijn voor Westvoorne. Bijzonder is ook dat het gereedschap, de voertuigen en de machines die gebruikt worden emissievrij zijn. Dit is een nieuwe manier van werken waar wij heel trots op zijn. We kunnen hier veel van leren en mogelijk ook toepassen bij toekomstige werkzaamheden. In deze tijd, waarin we te maken hebben met stikstofproblematiek, kan deze manier van werken uitkomsten bieden.”

 

Kwaliteitsimpuls Oostvoornse Meer

De Natuurboulevard is onderdeel van het project Kwaliteitsimpuls Oostvoornse Meer. Doel van dit project is om toerisme en recreatie in het gebied een extra impuls te geven. De afgelopen jaren is de noordoever opgeknapt, aan de zuidoever van het Oostvoornse Meer is de uitvoering nog in volle gang. Het recreatiestrand is al verbreed en er is een nieuw toiletgebouw geplaatst. Het project Kwaliteitsimpuls Oostvoornse Meer wordt financieel mogelijk gemaakt door Port of Rotterdam en de Provincie Zuid-Holland. Kijk voor meer informatie op www.westvoorne.nl/oostvoornse-meer.