Gemeentelijke onderscheidingen

Er zijn twee soorten gemeentelijke onderscheidingen: een erepenning en het ereburgerschap. Deze onderscheidingen zijn bedoeld voor personen of instanties die zich bijzonder hebben ingezet voor de samenleving. Hier kunt u meer lezen over gemeentelijke onderscheidingen.

Koninklijke onderscheiding

Een koninklijke onderscheiding is speciaal bedoeld voor mensen die zich al geruime tijd belangeloos inzetten voor de maatschappij. Hier kunt u meer lezen over koninklijke onderscheidingen.
 

Jeugdlintje

Het jeugdlintje is bedoeld voor kinderen en jongeren die iets goeds hebben gedaan voor een ander. Een bijzondere prestatie of heldendaad kan natuurlijk ook een jeugdlintje waard zijn. U kunt hier meer lezen over het jeugdlintje.
 

Carnegiefonds

Kent u iemand die met gevaar voor eigen leven een heldendaad heeft verricht? Dan kunt u diegene voordragen voor een onderscheiding van het Carnegiefonds.

Stichting Carnegie Heldenfonds 
Provinciehuis Zuid-Holland
Postbus 90602
2509 LP  Den Haag
Telefoonnummer: 0252 428 588  
www.carnegiefonds.nl(externe link)

Ook kunt u contact opnemen met onze kabinetsmedewerker Marianne de Groot-Verhoeff via telefoonnummer (0181) 40 80 75 of e-mail ma.degroot@westvoorne.nl

Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen onderscheidt mensen die iemand hebben gered of gereanimeerd bij een verdrinkingssituatie. U kunt deze onderscheiding aanvragen via onderstaande contactgegevens.

Maatschappij tot Redding van Drenkelingen
Rokin 114b
1012 LB  Amsterdam
Telefoonnummer: 020 62 41 763
www.drenkeling.nl(externe link)

Ook kunt u contact opnemen met onze kabinetsmedewerker Marianne de Groot-Verhoeff via telefoonnummer (0181) 40 80 75 of e-mail ma.degroot@westvoorne.nl.