Hugo Lens Optiek heeft oog voor duurzaamheid

Het stond al een tijd op de wensenlijst van de ondernemer en nu is het zover: met 36 zonnepanelen op het dak wekt Hugo Lens Optiek nu de helft van het eigen elektriciteitsverbruik zelf duurzaam op. 

Hugo Lens Optiek is al langere tijd bezig met het verduurzamen van de onderneming. Stichting Stimular, de duurzaamheidscoach van de gemeente Westvoorne, adviseerde de opticien in Oostvoorne over energie besparen en duurzame energie opwekken. Enkele jaren geleden nam Hugo Lens Optiek ook al deel aan de duurzaam ondernemen estafette van de gemeente Westvoorne. Paulien Lens vertelt dat er sindsdien veel maatregelen zijn uitgevoerd: “We hebben de beglazing vervangen door HR++glas, een deel van de verlichting is vervangen door led en ik rijd in een elektrische auto. Bij elke beslissing die we nemen, wegen we duurzaamheid mee. Met de zonnepanelen halveren we nu ons elektriciteitsverbruik. Maar we zijn nog niet klaar. Zo willen we ook de laatste verlichting  vervangen door led en kijken we naar mogelijkheden om uiteindelijk zonder gas te verwarmen.”

De zonnepanelen zijn geplaatst door ETB Montys, een elektraspecialist uit Rockanje. Paulien is blij met de geboden service: “Wij zijn tevreden over snelheid van reageren, offreren en plaatsen. We doen graag zaken met lokale ondernemers, helemaal natuurlijk als zij zelf ook weer klant bij ons zijn.”

Duurzaamheidscoach 
Bent u een ondernemer uit Westvoorne en wilt u energie besparen, duurzame energie opwekken, uw vervoer verduurzamen of uw afval verminderen? Dan kunt u de hulp inschakelen van de duurzaamheidscoach Westvoorne. De gemeente Westvoorne heeft Stefan Romijn van Stichting Stimular opdracht gegeven om als duurzaamheidscoach bedrijven te ontzorgen bij het uitvoeren van duurzame maatregelen. Zo helpt de duurzaamheidscoach bij het bepalen en doorrekenen van maatregelen, bij het aanvragen en beoordelen van offertes en bij het aanvragen van subsidies. Ook zet de duurzaamheidscoach collectieve acties op, zoals het volleggen van bedrijfsdaken met zonnepanelen.  

Heeft uw bedrijf behoefte aan hulp om te verduurzamen? Neem dan contact op met duurzaamheidscoach Stefan Romijn via telefoonnummer 010-238 28 27 of e-mail s.romijn@stimular.nl

Ondernemer
U bevindt zich op: Home > Ondernemer > Nieuws