Duurzaamheidscoach Westvoorne helpt bedrijven energie besparen

Dit item is verlopen op 25-04-2020.

Bedrijven die energie willen besparen, duurzame energie willen opwekken, hun vervoer willen verduurzamen of hun afval willen verminderen kunnen de hulp inschakelen van de duurzaamheidscoach Westvoorne. De gemeente Westvoorne heeft Stefan Romijn van Stichting Stimular opdracht gegeven om als duurzaamheidscoach bedrijven te ontzorgen bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Zo helpt de duurzaamheidscoach bij het bepalen en doorrekenen van maatregelen, bij het aanvragen en beoordelen van offertes en bij het aanvragen van subsidies. Ook gaat de duurzaamheidscoach collectieve acties opzetten, zoals het volleggen van bedrijfsdaken met zonnepanelen. 

Zonnepanelen op bedrijfsdaken
Wethouder Lies van der Pol liep een dagje mee met de duurzaamheidscoach: “Op Voorne-Putten hebben we een routekaart opgesteld om in 2040 energieneutraal te zijn. We hebben een opgave om meer duurzame energie op te wekken. Zonnepanelen kun je in het landschap plaatsen, maar het liefst wil ik vooral alle bedrijfsdaken hiervoor benutten. Veel bedrijven willen wel zonnepanelen op hun dak, maar weten niet goed hoe dit aan te pakken. We willen de hobbels wegnemen en bedrijven helpen om dit voor elkaar te krijgen. De duurzaamheidscoach gaat dit voor ons organiseren.”

Verhuurders
Een uitdaging voor het verduurzamen van veel bedrijfslocaties is het eigendom van bedrijfspanden. Veel bedrijven op bedrijventerrein de Pinnepot huren bijvoorbeeld hun pand, waardoor zij zelf beperkte invloed hebben op het verduurzamen ervan. De verhuurder bepaalt hoe het pand wordt verwarmd, of er geïsoleerd wordt en of er zonnepanelen op het dak komen. “Voor de verhuurder is het niet aantrekkelijk om te investeren in besparende maatregelen, aangezien de huurder er vooral van profiteert, met een lagere energierekening. Het is een uitdaging om duurzame maatregelen zo te organiseren dat zowel de verhuurder als de huurder er van profiteren. Daarom ben ik blij dat enkele verhuurders met ons in gesprek zijn om de panden te verduurzamen.”

Duurzaamheidscoach inschakelen
Heeft uw bedrijf of organisatie behoefte aan hulp om te verduurzamen?
Neem dan contact op met duurzaamheidscoach Stefan Romijn via telefoonnummer 010-238 28 27 of e-mail s.romijn@stimular.nl.  

Wethouder Lies van der Pol in gesprek met Peter van Vliet, verhuurder van een pand op bedrijventerrein de Pinnepot

Foto: Wethouder Lies van der Pol in gesprek met Peter van Vliet, verhuurder van een pand op bedrijventerrein de Pinnepot. 

Ondernemer
U bevindt zich op: Home > Ondernemer > Nieuws